C SEED M1: Αυτή είναι η ακριβότερη (αναδιπλούμενη) τηλεόραση στον κόσμο


Εντυπωσιάζει η πρώτη τηλεόραση στον κόσμο, 165 ιντσών, που αναδιπλώνεται και εξαφανίζεται στο πάτωμα όταν δεν χρησιμοποιείται. Με το πάτημα ενός κουμπιού, μια στήλη σαν γλυπτό υψώνεται αθόρυβα από το πάτωμα και ξεδιπλώνεται για να αποκαλύψει την τεράστια οθόνη MicroLED 4k, που συγκρατείται από βάση αλουμινίου.

Η οθόνη αποτελείται από πέντε ξεχωριστά πάνελ MicroLED που όταν κλειδωθούν στη θέση τους μοιάζουν με μια ομοιόμορφη οθόνη με αόρατες ραφές. Οι κατασκευαστές λένε ότι τα MicroLEDs είναι πιο φωτεινά από τα OLED και προσφέρουν τα ίδια πλεονεκτήματα με υψηλή αντίθεση και βαθύ μαύρο, χωρίς burn-in.

C SEED M1

Το πολυτελές αντικείμενο, που ονομάζεται M1, είναι δημιουργία της C SEED Entertainment, η οποία έχει γραφεία στη Βιέννη, την Αυστρία και την Καλιφόρνια. Η M1 κοστίζει περίπου 400.000 δολάρια αλλά η αστρονομική τιμή της δεν περιλαμβάνει την εγκατάσταση, κάτι που πάντως απαιτεί αρκετό χώρο.

«Με το πάτημα ενός κουμπιού, το πάτωμα ανοίγει και μέσα σε δευτερόλεπτα, μια κομψή στήλη από κατεργασμένο αλουμίνιο ανεβαίνει αθόρυβα από το έδαφος», αναφέρει η εταιρεία. Η οθόνη 165 ιντσών παρέχει στους χρήστες της «μια συναρπαστική εμπειρία ψυχαγωγίας».

Η C SEED αναφέρει ότι η M1 πρόκειται να παραδοθεί σε πελάτες από το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και ισχυρίζεται ότι πρωτοπορεί στο επόμενο βήμα της προβολής στο σπίτι, σηματοδοτώντας μια εξέλιξη από τις τηλεοράσεις που είναι τοποθετημένες στους τοίχους. «Πλέον, οι μεγάλες οθόνες τηλεόρασης στον τοίχο είναι αναχρονιστικές σε σχέση με τη σύγχρονη εσωτερική διακόσμηση», δήλωσε ο Alexander Swatek, διευθύνων σύμβουλος της C SEED.

«Επομένως, η C SEED ακολούθησε μια εντελώς διαφορετική πορεία και βρήκε έναν επαναστατικό σχεδιασμό». Η M1 διατίθεται σε διάφορα χρώματα, όπως χρυσό, μαύρο και τιτάνιο και με «μια επιλογή περιβλημάτων που ταιριάζουν σε όλα τα γούστα, τις απαιτήσεις χώρου και τις ρυθμίσεις».

«Η M1 προσφέρει μοναδική ψυχαγωγία σε εξαιρετική ποιότητα χωρίς να διακυβεύεται ο χαρακτήρας ενός δωματίου, καθώς είναι η ιδανική λύση για την ενσωμάτωση μεγάλων τηλεοπτικών συστημάτων σε ευρύχωρο σύγχρονο εσωτερικό σχεδιασμό», δήλωσε ο Swatek. Οι οθόνες Micro LED βασίζονται σε εκατομμύρια μικροσκοπικές μονάδες που εκπέμπουν κόκκινο, πράσινο και μπλε φως, συνδιάζοντας εκπληκτικά έντονα χρώματα.

Μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Apple και η Samsung αναμένουν ότι οι οθόνες MicroLED θα αντικαταστήσουν τις σημερινές κορυφαίες οθόνες OLED.



Πηγή