Αρχική Οικονομία Μένιος Φουρθιώτης: Η απάντησή του προς τα ΜΜΕ για τις καταγγελίες

Μένιος Φουρθιώτης: Η απάντησή του προς τα ΜΜΕ για τις καταγγελίες


Με μια ανακοίνωσή του προς τα ΜΜΕ και ενώ είναι σε εξέλιξη εισαγγελικές έρευνες με αφορμή τις οικονομικές του δραστηριότητες αλλά και τη δημοσιογραφική ταυτότητα που επικαλείτο ότι κατείχε ο Μένιος Φουρθιώτης μέσω του δικηγορικού του γραφείου ζητά «την παύση της προσβολής του τεκμηρίου αθωότητας» και απαντά εμμέσως σε όσα του καταλογίζονται.

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου μάλιστα κοινοποιείται προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για τις νόμιμες ενέργειες, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κινηθεί κατά των παραβατών σε αστικό και ποινικό επίπεπδο.

Μένιος Φουρθιώτης: Ολόκληρη η ανακοίνωση του Νομικού Τμήματος 

«Με την παρούσα αιτούμαστε την παύση της προσβολής του τεκμηρίου αθωότητας τον εντολέως μας Μαίναδρου- Γεωργίου Φονρθτώτη, το οποίο έχετε καταρρακώσει με δική σας ευθύνη, αναφορικά με όλες τις φερόμενες ποινικές δικογραφίες, τις οποίες έχετε δημοσιοποιήσει δια των Μέσων σας, αναφέροντας παρανόμως το όνομά τον, υιοθετώντας πλήρως τις κατηγορίες πριν καν αυτές αποδοθούν, παραβιάζοντας τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και συνοδεύοντας τις δημοσιεύσεις σας με φωτογραφίες τον εντολέως μας.

Η παρούσα κοινοποιείται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, για τις νόμιμες ενέργειες σύμφωνα με την πάγια νομολογία του, σε διαφορετική περίπτωση η δικηγορική μας εταιρία θα κινηθεί κατά των παραβατών σε αστικό και ποινικό επίπεδο».

Είχε ζητήσει διαπίστευση στη Βουλή – Έρευνα για την ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ

Οι Υπηρεσίες της Βουλής, δια του Γενικού Γραμματέα της, διαβίβασαν στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών το αίτημα -με τα συνημμένα σε αυτό έγγραφα- του Μαινάνδρου-Γεωργίου Φουρθιώτη για τη διαπίστευσή του ως κοινοβουλευτικού συντάκτη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Βουλής «μεταξύ των εγγράφων που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά εκ μέρους του ήταν και αντίγραφο ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ, η οποία δεν φέρει αριθμό μητρώου, όπως φέρουν οι κάρτες των τακτικών μελών της και σύμφωνα με τη χθεσινή ρητή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ότι ο Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της Ένωσης, πρέπει να ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης περί της τυχόν πλαστότητάς της».

Με την ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης ουδέποτε εξέδωσε διαπίστευση στον προαναφερόμενο ως κοινοβουλευτικό συντάκτη.

Προκαταρκτική έρευνα για τη δημοσιογραφική ιδιότητα του
Μένιος Φουρθιώτης

Προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί εάν η ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ του Μένιου Φουρθιώτη ήταν πλαστή, ενώ παράλληλα κατείχε και πλαστό δελτίο διαπίστευσης, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Αφορμή στάθηκε σχετική καταγγελία του μέλους  της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), Γιώργου  Βότσκαρη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία και θα διερευνήσει εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της  πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση. 

Στον εισαγγελέα που θα διενεργήσει την προκαταρκτική έρευνα θα διαβιβαστεί και η σχετική αναφορά της Ένωσης Συντακτών στην οποία, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, διευκρινίζεται πως ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της, ζητώντας μάλιστα την πλήρη και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.Πηγή

Typos Epeirou
Ο Τύπος Ηπείρου, ιδρύθηκε το 2016 με ένα και μοναδικό στόχο, να προσφέρει ΕΝΤΙΜΗ, ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ & ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ενημέρωση για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας. Με την στήριξή σας, συνεχίζει όλο και πιο δυνατός. Σας ευχαριστούμε!

Οι τάσεις τώρα