Γιώργος Καραϊβάζ: Σήμερα η κηδεία του άτυχου δημοσιογράφου


«Φως» στην υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, που έπεσε νεκρός το μεσημέρι της Παρασκευής (9 Απριλίου) λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, προσπαθούν να ρίξουν οι αρχές.

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής έχουν στη διάθεσή του βίντεο από την προσέγγιση και τη διαφυγή των δραστών.

Η κηδεία του άτυχου δημοσιογράφου θα γίνει σήμερα Κυριακή (11/4) στις 15:00, στο χωριό του, την Καλλίφυτο Δράμας, όπου γεννήθηκε.

Χθες το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου του ζήτησε τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο πρωθυπουργός έκανε ανάρτηση στα social media: «Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σοκάρει όλη την κοινωνία. Συνάντησα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να ζητήσω τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης. Με διαβεβαίωσε πως η Ελληνική Αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθούν οι ένοχοι. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Tα αποτελέσματα της νεκροτομής, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έγιναν γνωστά και σύμφωνα με αυτά εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο με 10 σφαίρες, εκ των οποίων οι δύο ήταν στο κεφάλι.

Η νεκροτομή διενεργήθηκε από την καθηγήτρια ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαρά Σπηλιοπούλου. Σύμφωνα με την έκθεση ο δημοσιογράφος έφερε συνολικά 10 τραύματα από σφαίρες των εννέα χιλιοστών, εκ των οποίων έξι στον θώρακα, ένα στο λαιμό, ένα στη δεξιά παλάμη.



Πηγή