Εξαδάκτυλος: Σφίγγεται το στομάχι μας με τις εικόνες συνωστισμού


Τους ειδικούς προβληματίζουν αρκετά οι εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν το Σάββατο στην Ερμού και σε άλλες περιοχές, μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μίλησε στο Open και τόνισε: «Σφίγγεται το στομάχι μας, αυτό ακριβώς θέλαμε να αποφύγουμε για αυτό ακριβώς υπήρχε η πρόβλεψη για τρίωρα ραντεβού για ραντεβού στα μαγαζιά».

Ενώ πρόσθεσε: «Φοβάμαι ότι η Μεγάλη Δευτέρα θα είναι πολύ δύσκολη για όλους μας. Κάνω έκκληση τις δυνατότητες που μας δίνουν οι νέες ρυθμίσεις να μην τις εξαντλούμε. Αυτές οι εικόνες μετά από μερικές εβδομάδες θα αφήσουν αποτύπωμα.

Προσπαθούμε να το αντέξουμε αυτό το άνοιγμα. Αυτή τη στιγμή οι κλίνες είναι σε πολύ υψηλό ποσοστό κατειλημμένες. Αν έχουμε περαιτέρω αύξηση για ανάγκη για νοσηλείες θα έχουμε και παράπλευρες απώλειες από ανθρώπους που δεν θα μπορούν να νοσηλευτούν».

Σχετικά με τα self tests και το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι το self test παρουσιάζεται υπερτιμημένο, αφού έχει τρεις βασικές αδυναμίες: Είναι επαρκές επικουρικά, όχι από μόνο του, eίναι αναγκαία η ειλικρινής χρήση του θετικού αποτελέσματος, η σωστή λήψη είναι δυσάρεστη

Για το Πάσχα, ο κ. Εξαδάκτυλος επεσήμανε: «Το Πάσχα θα ήθελα 5.500 οικογένειες που αγωνιούν τώρα να είναι λιγότερες, 800 άνθρωποι που παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή να είναι λιγότεροι, οι χιλιάδες γιατροί που παλεύουν 13 μήνες να έχουν μια μικρή έστω ανάπαυλα. Ο καλός καιρός βοηθά, αλλά χρειάζεται να συνεχιστεί η τήρηση μέτρων».



Πηγή