Κορωνοϊός: 2.168.353 δόσεις εμβολίων έχουν χορηγηθεί συνολικά στη χώρα


Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του ενήλικου πληθυσμού της χώρας έναντι του κορωνοϊού Sars-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19.

Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία του emvolio.gov.gr, ο αριθμός των πολιτών που έχει κάνει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου προσεγγίζει το 1,5 εκατομμύριο και υπολογίζεται σε 1.435.13 ανθρώπους.

2.168.353 δόσεις εμβολίων έχουν χορηγηθεί συνολικά

Την ίδια ώρα, οι πολίτες που έχουν πλήρη εμβολιαστική κάλυψη, έχουν λάβει δηλαδή και τις δύο δόσεις του εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό ανέρχονται σε 733.840. Συνολικά έχουν χορηγηθεί 2.168.353 δόσεις των εμβολίων έναντι του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Οι αριθμοί των εμβολίων στη χώρα μας ως την Κυριακή 11 Απριλίου

Οι αριθμοί των εμβολίων στη χώρα μας ως την Κυριακή 11 Απριλίου

Είναι ενδεικτικό πως και το Σάββατο, ο ρυθμός εμβολιασμών δεν επιβραδύνθηκε, καθώς εμβολιάστηκαν συνολικά 55.131 πολίτες. Την περασμένη Τετάρτη, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σημείωνε πως η διαδικασία του εμβολιασμού έχει επιταχυνθεί σημαντικά, καθώς, τον Ιανουάριο πραγματοποιούνταν κατά μέσο όρο 10.840 εμβολιασμοί και τον Απρίλιο γίνονται περισσότεροι από 50.000 ημερησίως.

Εμβόλια στους 40αρηδες μέσα στον Ιούνιο

Ο κ. Κικίλιας εκτίμησε το πρωί της Κυριακής πως με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, η κυβέρνηση ευελπιστεί να ξεκινήσει να χορηγεί εμβόλια σε 40αρηδες χωρίς υποκείμενα νοσήματα μέσα στον Ιούνιο. «Ελπίζουμε μέσα στον Μάιο να έχουμε σημαντική υποχώρηση» της επιδημιολογικής εικόνας, σημείωσε ο υπουργός Υγείας αναφορικά με τα κρούσματα και κυρίως την πίεση στο ΕΣΥ.

Όσον αφορά στο ποσοστό ανοσίας του γενικού πληθυσμού στη χώρα ο Βασίλης Κικίλιας σημειώνει πως «από 10% στα τέλη του 2020, οπωσδήποτε έχει αυξηθεί σημαντικά με την κυκλοφορία του ιού από τότε, στο τρίτο κύμα που διανύουμε. Ο συνδυασμός της ανοσίας αυτής με τον εμβολιασμό, αλλά και άλλους παράγοντες που τόνισε και ο καθηγητής Τσιόδρας, όπως η βελτίωση του καιρού και η συμμόρφωση στα μέτρα, θα οδηγήσει σε σταδιακή βελτίωση της κατάστασης».

Πώς κατανέμονται οι εμβολιασμοί ανά περιφέρεια
Στο emvolio.gov.gr παρατίθενται επίσης οι δόσεις των εμβολίων όπως έχουν κατανεμηθεί ανά περιφερειακή ενότητα ως σήμερα. Τα περισσότερα εμβόλια έχουν χορηγηθεί στο κέντρο της Αθήνας και ακολουθεί ο βόρειος τομέας, η Θεσσαλονίκη, τα δυτικά προάστια, ο Πειραιάς, η ανατολική Αττική, το Ηράκλειο Κρήτης, η Αχαΐα και η Λάρισα.

Η λίστα των εμβολίων ανά περιφερειακή ενότηταΗ λίστα των εμβολίων ανά περιφερειακή ενότητα



Πηγή