Επέκταση των self test στο δημόσιο – Οργή Μαξίμου για ΣΥΡΙΖΑ


Δεν αποκλείεται να αποτελεί το κλειδί για μια «κανονική» καθημερινότητα εν μέσω κορωνοϊού. Το self test μπήκε ήδη στη ζωή μας με αφορμή την επαναλειτουργία του Λυκείου.

Καθηγητές και μαθητές είναι οι πρώτοι που το εφάρμοσαν στην πράξη, χωρίς να τους δυσκολέψει ιδιαίτερα αν κρίνουμε και από το μεγάλο ποσοστό που το χρησιμοποίησαν.

Το Μέγαρο Μαξίμου λοιπόν ετοιμάζεται να διευρύνει την χρήση του και να υιοθετήσει την ίδια τακτική και σε άλλες μορφές της δραστηριότητας, επιθυμώντας τα self test να αποτελέσουν το μέσο επιστροφής σε κανονικούς ρυθμούς.

Πιο συγκεκριμένα στο τέλος της εβδομάδας (Πέμπτη-Παρασκευή) η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εφαρμόσει τα αυτοδιαγνωστικά τεστ σε τομείς όπως: 

  • Το λιανεμπόριο,
  • την εστίαση (delivery),
  • τις μεταφορές, 
  • ορισμένες λειτουργίες του δημοσίου τομέα. Ειδικά σε αυτό τον τομέα φαίνεται πως τα self test θα ισχύσουν σε υπηρεσίες του δημοσίου που έρχονται σε επαφή με πολίτες π.χ. πολεοδομίες, εφορίες κλπ. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους υπαλλήλους στους παραπάνω κλάδους ώστε να βάζουν στο σύστημα το αρνητικό τεστ πριν πάνε στις δουλειές τους, επιδεικνύοντας το αποτέλεσμα στους εργοδότες τους. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους για την επιλογή να φέρουν τα self test στη χώρα μας. 

Η Ελλάδα, η Αυστρία, η Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι μόνες χώρες στην Ευρώπη που διανέμουν δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ μέσω των φαρμακείων. Ακόμα και στη Γαλλία, όπου τα υπόλοιπα τεστ καλύπτονται ασφαλιστικά, τα self-tests διατίθενται με χρέωση.

Στη Γερμανία διατίθενται μέχρι και από τα σουπερμάρκετ αλλά έναντι αντιτίμου, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθεί τη στρατηγική μαζικής δωρεάν διάθεσης που πρώτη επέλεξε η Ελλάδα.

Στην κυβέρνηση πάντως δεν κρύβουν την σφοδρή ενόχληση τους για την τακτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο κομμάτι της πανδημίας. 

«Η Ελλάδα έχει μία από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη όσον αφορά τον αριθμό θανάτων και τον ρυθμό εμβολιασμού, πρωτοπορώντας παράλληλα σε θέματα δημόσιας υγείας, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύει κατηγορίες που αποδεικνύονται αμέσως ψευδείς και μετά περιορίζεται να λέει ‘συγγνώμη λάθος’, αποσύροντας σωρηδόν αναρτήσεις με fake news που ο ίδιος κατασκεύασε», τονίζει συνομιλητής του πρωθυπουργού. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ



Πηγή