Bitcoin – Βρετανία: Το κρυπτονόμισμα σε νέο επίπεδο ρεκόρ


Σε νέο ρεκόρ, στα 62.741 δολάρια, ανήλθε σήμερα το bitcoin, παρατείνοντας σε νέα υψηλά επίπεδα το ράλι που καταγράφει το 2021, μία ημέρα πριν από την αρχική δημόσια προσφορά της Coinbase.

Η αυριανή εισαγωγή στον Nasdaq της μεγαλύτερης πλατφόρμας συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ θεωρείται νίκη ορόσημο για τους υποστηρικτές των ψηφιακών νομισμάτων.

«Είναι ένα σημαντικό μήνυμα γιατί υποδηλώνει ότι γίνεται ολοένα και πιο απίθανο οι ρυθμιστικές αρχές να αποφασίσουν να υιοθετήσουν πιο σκληρή στάση απέναντι στον κλάδο», σχολίασε αναλυτής της Avatrade.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, που ολοένα και πιο αποδεκτό ως επένδυση και μέσο πληρωμής, ενισχύθηκε έως και 5% σήμερα ενώ από την αρχή του έτους έχει ενισχυθεί κατά 114%. Το μικρότερο, ανταγωνιστικό του Ethereum επίσης ανήλθε σε επίπεδο ρεκόρ στα 2.205 δολάρια.

Μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η BNY Mellon, η Mastercard και η Tesla, είναι μεταξύ αυτών που έχουν ‘αγκαλιάσει’ ή έχουν επενδύσει σε κρυπτονομίσματα.

Το bitcoin ξεπέρασε τα 60.000 δολάρια στις αρχές του περασμένου μήνα ύστερα από την κίνηση της Tesla να προχωρήσει στην αγορά κρυπτονομισμάτων αξίας 1,5 δισεκ. δολαρίων. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες καταγράφει οριακές διακυμάνσεις.

Η αύξηση της αξίας των κρυπτονομισμάτων οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι οι επενδυτές αναζητούν περιουσιακά στοιχεία υψηλών αποδόσεων σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Πηγή