Γιώργος Καραϊβάζ: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία – Βρέθηκαν σημάδια από σφαίρες σε τοίχο


Σημάδια από δύο σφαίρες, βρέθηκαν στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και στον τοίχο του διαμερίσματος πολυκατοικίας που βρίσκεται απέναντι από το σημείο που εκτελέστηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ

Τα πιθανά λάθη που έκαναν οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ, αναζητούν οι αξιωματικοί που έχουν εντολή να κάνουν το συντομότερο ό,τι είναι δυνατό, ώστε να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δολοφόνοι. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην υπόθεση συμμετέχουν όλες οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στους οποίους παρέχονται όλα τα μέσα προκειμένου να λυθεί το μυστήριο.

Οι αξιωματικοί αναζητούν την παραμικρή λεπτομέρεια που θα αποτελέσει το «κλειδί» ως προς τον προσανατολισμό των ερευνών. Για τον λόγο αυτό αναμένεται σύντομα η κατάθεση της συζύγου και του γιου του Γιώργου Καραϊβάζ, αλλά και η «σύνθεση» της γενικότερης εικόνας, βάσει των αυτοπτών μαρτύρων, αλλά και της… «πένας» του δημοσιογράφου, ο οποίος δεν αποκλείεται να «σκιαγράφησε» μέσα από τα γραπτά του τους δολοφόνους του.

Την ίδια ώρα, επαφές, συνομιλίες, μηνύματα και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του γίνονται «φύλλο και φτερό», με την ελπίδα να βρεθούν ηλεκτρονικά «αποτυπώματα» που θα οδηγήσουν στα ίχνη των εκτελεστών.

Παρότι το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ καταστράφηκε από μία από τις σφαίρες που δέχτηκε την στιγμή της δολοφονικής επίθεσης, αυτό δεν εμποδίζει τους ειδικούς να ανακαλέσουν σημαντικά δεδομένα.

Η διαδρομή της διαφυγής

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί φαίνεται πως έχουν καταφέρει να χαρτογραφήσουν ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της διαδρομής που ακολούθησαν οι εκτελεστές, χωρίς να έχουν καταλήξει όμως στην τελική κατεύθυνσή τους ή εάν στη διαδρομή οι δύο δράστες χωρίστηκαν ή αν υπήρχε άλλο όχημα διαφυγής.

Παρότι έχουν στη διάθεσή τους διψήφιο αριθμό κλεμμένων σκούτερ το τελευταίο διάστημα, δε φαίνεται κάποιο από αυτά να ταυτοποιείται με αυτό που φαίνεται να χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι στο επίμαχο καρέ της καταγραφής τους, ενώ κανένα μηχανάκι αυτού του τύπου μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί καμένο ή εγκαταλειμμένο.

Έτσι το σενάριο να είναι καλά κρυμμένο σε κάποιο κλειστό γκαράζ, ολοένα και φαντάζει πιο πιθανό.

Οι αξιωματικοί σε κάθε περίπτωση, καλούνται τώρα να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει «το τέλειο έγκλημα», περνώντας από «κόσκινο» και το παραμικρό στοιχείο για την αδιανόητη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

«Δεν ήθελαν να αφήσουν στοιχεία»

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Γιώργος Ραυτογιάννης, εμπειρογνώμονας, σημείωσε ότι η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ πρόκειται για ένα «επαγγελματικό χτύπημα».

Το σκούτερ που χρησιμοποίησαν οι δράστες και το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη, δείχνει ότι δεν ήθελαν να αφήσουν κανένα ίχνος το οποίο μπορούσε να οδηγήσει στη σύλληψή τους.

«Δεν ήθελαν να αφήσουν κανένα στοιχείο που ενδεχομένως να περιείχε το μοιραίο λάθος για αυτούς».

Σύμφωνα με τον κ. Ραυτογιάννη το σκούτερ παραμένει κρυμμένο σε γκαράζ σε κοντινό σημείο από τη δολοφονία, έτσι ώστε οι δράστες «σε ανύποπτο χρονικό διάστημα να το εξαφανίσουν πλήρως».

Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι οι δράστες είχαν μελετήσει καλά το σχέδιο της δολοφονίας του δημοσιογράφου και ήξεραν καλά πώς να κινηθούν και πώς να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

«Πρόκειται για ένα επαγγελματικό χτύπημα», σημείωσε ο κ. Ραυτογιάννης, ο οποίος τόνισε ότι είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν συνεργοί.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

window.fbAsyncInit = function() {
FB.init({
appId : 2284563621585574, // App ID
cookie : true, // enable cookies to allow the server to access the session
xfbml : true, // parse XFBML
version : ‘v2.4’ // use version 2.0
});
};

// Load the SDK asynchronously
(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “https://connect.facebook.net/el/sdk.js”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));



Source link