Κρήτη: Είχαν κάνει τις κλοπές… επάγγελμα – Πάνω από 100.000 ευρώ τα κλοπιμαία


Στα χέρια της αστυνομίας δύο νεαροί που είχαν διαπράξει 14 κλοπές το τελευταίο διάστημα

Στα χέρια της Ασφάλειας Ηρακλείου έπεσαν δυο νεαροί Ρομά που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος σε περιοχές όπου επέλεγαν να χτυπήσουν για να κλέψουν! Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι είχαν κάνει τις κλοπές… επάγγελμα!

Πρόκειται για έναν 42 χρόνο κι έναν 35 χρόνο που είχαν διαπράξει το τελευταίο διάστημα 14 κλοπές σε σπίτια τόσο στην περιοχή της Χερσονήσου, τέσσερις συγκεκριμένα όσο και περιφερειακά του Ηρακλείου και ειδικότερα στο Σκαλάνι, το Μαραθίτη, τις Βασιλειές και τις Πατσίδες.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, τελευταίο και μοιραίο χτύπημα το σπίτι αστυνομικού στη Χερσόνησο όπου έκλεψαν, χρυσαφικά, tablets και ηλεκτρονικές συσκευές πριν πέσουν στα χέρια της Αστυνομίας. Μάλιστα τα χρυσαφικά βρέθηκαν στην κατοχή τους ενώ η αστυνομία κατάσχεσε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν στις διαρρήξεις τους.

Πάνω από 100.000 ευρώ ήταν τα κλοπιμαία τους ενώ αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα με κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα για τα περαιτέρω!

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, δεκατέσσερις (14) υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων οι οποίες διαπράχθηκαν σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ηρακλείου και Χερσονήσου. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν και κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 08.02.2021 έως και 11.04.2021, οι δύο ημεδαποί από κοινού προέβησαν στη διάπραξη (14) υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες.

Κατά τη διάρκεια της συνολικής τους δράσης αφαίρεσαν, χρήματα, ξένα νομίσματα, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 78.000 ευρώ. Επιπλέον, αφαίρεσαν κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια.

Από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, εντοπίστηκαν οι δύο ημεδαποί να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ενός και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους ίδιους και σε έρευνα που ακολούθησε στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ και μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς κατά τη διάπραξη παράνομων δραστηριοτήτων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου».

window.fbAsyncInit = function() {
FB.init({
appId : 2284563621585574, // App ID
cookie : true, // enable cookies to allow the server to access the session
xfbml : true, // parse XFBML
version : ‘v2.4’ // use version 2.0
});
};

// Load the SDK asynchronously
(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “https://connect.facebook.net/el/sdk.js”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));



Source link