Champions League: Στους «4» Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι


Η Παρί Σεν Ζερμέν γνώρισε την ήττα (0-1) από την Μπάγερν Μονάχου στο Παρίσι, αλλά η νίκη με 3-2 στο πρώτο ματς της έδωσε την πρόκριση για τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο αποκλεισμός των Βαυαρών σημαίνει ότι θα έχουμε νέο πρωταθλητή Ευρώπης και δεν αποκλείεται αυτή να είναι η ομάδα του Παρισιού. Τουλάχιστον αυτό λένε οι οιωνοί της αποψινής πρόκρισης.

Συγκεκριμένα, από τη σεζόν 2016/17, η ομάδα που απέκλεισε την Μπάγερν έφτασε κι ως το τέλος του δρόμου, κατακτώντας το τρόπαιο. Η Παρί, η οποία πήρε εκδίκηση για την ήττα στον περσινό τελικό, επιθυμεί διακαώς να διατηρήσει αυτή την παράδοση.

Όσον αφορά στο ματς, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, με τον Νεϊμάρ να έχει τρία δοκάρια σε πέντε λεπτά, ωστόσο δεν μπόρεσε να τα σκοράρει και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε ο κανόνας που θέλει την ομάδα που δεν βάζει γκολ να το δέχεται.

Ο Τσούπο-Μότινγκ έκανε το 0-1 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν άλλο ένα για να περάσουν, πίεσαν στο δεύτερο μέρος, έχασαν ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσαν να το βρουν. Αντίστοιχα, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τους χώρους που βρήκαν αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.

Στη Σεβίλλη, η Πόρτο με την απίστευτη γκολάρα του Ταρέμι πέτυχε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη (αν και σε ουδέτερο έδαφος) κόντρα σε αγγλική ομάδα, αλλά η Τσέλσι ήταν αυτή που πήρε την πρόκριση. Οι «μπλε», με το 2-0 του πρώτου αγώνα, πήραν τον έλεγχο από το ξεκίνημα και μπόρεσαν να «σκότωσαν» το ματς, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια της πορτογαλικής ομάδας. Το γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων της επέτρεψε να αποχαιρετήσει με ψηλά το κεφάλι τη διοργάνωση.



Πηγή