Ιωάννινα: Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων επιμένει να στηρίζει τον Κούτρα στη «ΣΧΕΔΙΑ»

Επιμένει ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ.Μωυσής Ελισάφ να στηρίζει και στο Δημοτικό Συμβούλιο τον κ.Βασίλειο Κούτρα, γιατρό χωρίς ειδικότητα- επιστημονικά υπεύθυνου του κέντρου κατά των εξαρτήσεων «Σχεδία» και να θέλει την αποπομπή του προέδρου κ.Στέφανου Τζιμογιάννη!
Όπως αποκαλύφθηκε, ο κ.Κούτρας καταγγέλθηκε ότι συνταγογραφούσε  παρανόμως φάρμακο για ναρκομανείς και χορηγούσε βεβαιώσεις για δικαστική χρήση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα αφ ενός την υποβολή μηνύσεων εναντίον του και αφ ετέρου να κλυδωνίζεται επικίνδυνα ο φορέας!
Η «Σχεδία» λειτουργεί από το 1994 σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με τον κ.Στέφανο Τζιμογιάννη, που πρωτοστάτησε στην ίδρυση της, να εκλέγεται συνεχώς πρόεδρος του ΔΣ.
Σκοπός της είναι να παρέχει συμβουλές και ψυχολογική υποστήριξη σε εξαρτημένους από ναρκωτικά, αλκοόλ κλπ ουσίες, χωρίς τη συνδρομή φαρμάκων, τα οποία απαγορεύονται ρητά.
Ο επιστημονικός υπεύθυνος που είναι γιατρός χωρίς ειδικότητα, είναι και καθηγητής Αγωγής Υγείας στο Παιδαγωγικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά στις αφίσες διαφόρων εκδηλώσεων εμφανίζεται ως … ψυχίατρος, που όμως δεν είναι αλλά αμείβεται και από τις δύο θέσεις!Το ΔΣ είχε αποφασίσει να μην ανανεώσει τη σύμβασή του, διότι αρνούνταν να παρέχει τις υπηρεσίες του κατά τις πρωινές ώρες, αλλά και διότι στα συρτάρια του γραφείου του βρέθηκαν συνταγές του φαρμάκου με την ουσία ναλτρεξόνη που  έδινε σε χρήστες ναρκωτικών ενώ απαγορεύεται από τον κανονισμό της «Σχεδία» και τον ΟΚΑΝΑ, αλλά και βεβαιώσεις σε συλληφθέντες ότι παρακολουθούν το «στεγνό» πρόγραμμα του κέντρου, για δικαστική χρήση!Κι όμως οι κκ.Μάξιμος, Καχριμάνης και Ελισάφ τον στηρίζουν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους!
Από τις απαντήσεις του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν προέκυψε δυνατότητα εκτόνωσης της κατάστασης στο Κέντρο Πρόληψης, παρά μόνο να δοθεί λύση από τη Δικαιοσύνη ή η αντικατάσταση του προέδρου της «ΣΧΕΔΙΑ» κ.Στέφανου Τζιμογιάννη, λόγω της επικείμενης λήξης της θητείας του τον ερχόμενο Μάιο. Από όσα είπε ο δήμαρχος κ.Μωυσής Ελισάφ φαίνεται ότι ο ίδιος δε στηρίζει τον κ. Τζιμογιάννη και μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως με την ανάληψη των καθηκόντων του ως Δήμαρχος ζήτησε από τον πρόεδρο να μην πάρει δεσμευτικές αποφάσεις. 

Εν αναμονή, όπως είπε ο κ.Ελισάφ, να αναλάβει πρόεδρος είναι ο αναπληρωματικός εκπρόσωπος του Δήμου Ιωαννιτών στη «Σχεδία», ο γιατρός κ.Πέτρος Σκαπινάκης. Ωστόσο μπορεί να μη χρειαστεί αν ανανεωθεί σε ένα μήνα η εμπιστοσύνη του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων στο πρόσωπο του κ. Τζιμογιάννη, ως εκπροσώπου του Δήμου Ιωαννιτών.Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κκ.Γκόντας και Μπέγκας εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα διαδραματιζόμενα στη «Σχεδία», αλλά και την εμπιστοσύνη τους  στο πρόσωπο του κ.Τζιμογιάννη, με τον κ.Γκόντα να κάνει λόγο για κακουργηματικές πράξεις που φέρεται να διαπράχτηκαν από τον κ.Κούτρα.