Ιωάννινα: Κρίτων Αρσένης: Ο Υγρότοπος Τσαμαρά αποκρύπτεται στα χαρτιά για να τσιμεντωθεί

Περνάμε πλέον σε νέο επίπεδο. Υγρότοπος, που συμπεριλαμβάνεται σε επίσημο κατάλογο υγροτόπων και βρίσκεται εντός περιοχής Natura, μπαζώνεται για να γίνει δρόμος, καθώς η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων “ξέχασε” να τον αναφέρει καν. Πρόκειται για τον υγρότοπο Τσαμαρά, στα Γιάννενα. Το έργο “Ολοκλήρωση μεγάλου δακτυλίου πόλης Ιωαννίνων (κόμβος Πανηπειρωτικού σταδίου – κόμβος Βογιάνου)” εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-2020 με συνολική επιλέξιμη δαπάνη 27.336.070,75 €. Με εισήγηση του υπουργού, το Υπουργικό Συμβούλιο το ενέταξε στα «έργα γενικότερης σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας» (υπαγωγή στο άρθρο 7Α του Νόμου 2882/2001). Με πρόσφατο Νόμο η κυβέρνηση δίνει το δικαίωμα να ξεκινήσει η διαδικασία ανάθεσης της δημόσιας σύμβασης έργων ΕΣΠΑ  αρκεί να έχει γίνει η κήρυξη των απαιτούμενων απαλλοτριώσεων και να υπάρχει έκθεση εκτίμησης ακόμα και αν εκκρεμεί δίκη.



Κάλεσα επειγόντως τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών στη Βουλή, την Παρασκευή, 16/4, να μας απαντήσει πώς εγκρίθηκε μελέτη που αποκρύπτει την παρουσία του υγροτόπου Τσαμαρά. https://bit.ly/3deyAmY

Στείλτε μου και τις δικές σας ερωτήσεις και καταγγελίες και δείτε τη συζήτηση ζωντανά: https://parltv.live.grnet.gr/webtv ή μαγνητοσκοπημένα: https://bit.ly/2OAmhaQ.