ΉΠΕΙΡΟΣ: Η Τατάγια του Αλέκου

Πίνει νερό στο όνομα της δικηγόρου ο Περιφερειάρχης της Ηπείρου. 

Το παραμύθι της αναντικατάστατης «σωτήρος» και η υπόθεση των διοδίων.

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μόνο για τρία χρόνια. Ενδεικτικός πίνακας των αναθέσεων.

Αν στην ποδιά της Μαρίας της Πενταγιώτισσας σφάζονταν παλικάρια κατά το θρύλο και το δημοτικό άσμα, για το χατήρι της δικηγόρου κ.Γεωργίας Τατάγια, είναι αποφασισμένος μέχρι και χαρακίρι να κάνει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ.Αλέξανδρος Καχριμάνης. Είναι αυτό που λέμε «κόβει φλέβες» και δε φτάνει που ορκίζεται στο όνομά της, απαιτεί  να  της είμαστε ευγνώμονες όλοι οι Ηπειρώτες για το έργο της και την … τεράστια προσφορά της στην Ήπειρο. Έτσι όπως το διαβάζετε ή το ακούτε μοιάζει παλαβή ιστορία. Είναι, αλλά είναι αληθινή πέρα ως πέρα, για να τραβάει κάθε πολίτης τα όποια μαλλιά έχουν απομείνει στην κεφαλή του.

ΘΕΜΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

Έχουμε ξανασχοληθεί με την κ.Γεωργία Τατάγια, αλλά εν συντομία θα σας υπενθυμίσουμε περί τίνος πρόκειται – κυρίως για όσους δεν το είχαν διαβάσει. Κατάγεται από τη Μηλιά Μετσόβου και είναι δικηγόρος Αθηνών, στην οποία η Περιφέρεια Ηπείρου (και κάποιοι Δήμοι) αναθέτει κατ αποκλειστικότητα όλες τις υποθέσεις! Κι όταν λέμε όλες το εννοούμε, από το Ειρηνοδικείο μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας, με το πρόσχημα ότι ο δικηγόρος της Περιφέρειας δεν προλαβαίνει ή ότι απαιτούνται ειδικές γνώσεις και εμπειρία! Να σημειώσουμε ότι η Περιφέρεια έχει τη δυνατότητα να προσλάβει άλλον ένα δικηγόρο στην έδρα της που είναι τα Γιάννινα, αλλά και από έναν στην Άρτα, Πρέβεζα και Θεσπρωτία. Αν το έκανε θα προλάβαιναν (και τώρα προλαβαίνει ο υπάρχων), αλλά θα … στερούνταν η Ήπειρος των πολυτίμων υπηρεσιών της κ.Τατάγια, δεδομένων και των αναγνωρισμένων ικανοτήτων της.

ΤΟ ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ

Τα λέγαμε στο φύλλο της 20-21 Φεβρουαρίου και δεν είχαμε σκοπό να επανέλθουμε. Όχι επειδή η κ.Τατάγια τότε μας είχε στείλει εξώδικη διαμαρτυρία, με την επισήμανση να μην αναφερθούμε ξανά σε εκείνη, αλλά διότι πιστεύαμε ότι θα συνετίζονταν ο κ.Καχριμάνης. Είχε προκύψει και το στραπάτσο Περιφέρειας και Δήμου Ιωαννιτών (και της Πρέβεζας) με την προκήρυξη του διαγωνισμού για τον φωτισμό με λαμπτήρες τύπου led, που κρίθηκε παράνομος – σκέτο σκάνδαλο δηλαδή, θέμα που χειρίστηκε η σπουδαία νομικός κ.Τατάγια. Αυτό το έκανε γαργάρα ο Περιφερειάρχης, αλλά δε διέλαθε της προσοχής ημών και άλλων,  με τον Παναγιώτη Μπούρχα να τον διασύρει δικαίως από το pbnews.gr. Έλεγε δηλαδή μεταξύ των άλλων το πολύ απλό, ότι είναι περίεργο να ρίχνουν όλες τις ευθύνες στο τεχνικό σύμβουλο και να μένει στο απυρόβλητο το νομικό γραφείο (Τατάγια) που επιμελήθηκε της προκήρυξης, για να ακολουθήσει η ακύρωσή της ως παράνομης και «φωτογραφικής»!

Από ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπούρχα στο pbnews.gr

ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Και να που «ως μάννα εξ ουρανού» ήρθε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα διόδια μετά από προσφυγή της Περιφέρειας Ηπείρου. Θυμάστε ότι αρχικώς η απόφαση να μην πληρώνουν διόδια αφορούσε τους κατοίκους του Μετσόβου για την περιοχή τους (Δροσοχώρι και Μαλακάσι). Μετά τον θόρυβο ότι ο Περιφερειάρχης ενήργησε για την ιδιαίτερη πατρίδα του, η Περιφέρεια αναγκάστηκε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το σύνολο των διοδίων του νομού Ιωαννίνων για τους κατοίκους του. Η απόφαση, την οποία χειρίστηκε η κ.Τατάγια, ήταν θετική και ο κ.Καχριμάνης αφού πανηγύρισε δεόντως κατά τη συνήθειά του, ανέπεμψε ύμνους για τη φίλη του. Ήταν μία ευκαιρία να της παράσχει και … ηθική στήριξη σε αντίβαρο των αποκαλύψεων του «Τύπου Ηπείρου», που ακόμη συζητούνται. Της έπλεξε το εγκώμιο διαφημίζοντας την, παραβιάζοντας για πολλοστή φορά κάθε δεοντολογία και προσβάλλοντας ανερυθριάστως όλους τους δικηγόρους της Ηπείρου, με τους δικηγορικούς συλλόγους να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Καχριμάνης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 02/04/2021

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Με την κ.Τατάγια, είπε μεταξύ των άλλων, η Περιφέρεια κέρδισε πολλές υποθέσεις στο Συμβούλιο Επικρατείας, χωρίς να αμείβεται όσο πρέπει κι όταν συγκρούεσαι με συμφέροντα, πρέπει να έχεις και άτομα που να εμπιστεύεσαι! Κάτι τέτοια είπε και παραλίγο να πέσει το διοικητήριο από όσα ακούγονταν. Πρώτον, η κ.Τατάγια αμείβεται και πολύ καλά μάλιστα κι αν συγκριθούν τα ποσά που παίρνει σε σχέση με όσα πληρώνουν άλλες Περιφέρειες, παραείναι ευνοημένη, όπως ενημερώσαμε και τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, που τηρεί σιγή ιχθύος – μαζί και όλοι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Ηπείρου. Τη δουλειά της κάνει η γυναίκα, καλό γραφείο έχει, εκείνη καθορίζει την αμοιβή της και στον πίνακα που δημοσιεύουμε αναφέρονται ενδεικτικώς υποθέσεις και χρηματικά ποσά – ενδεικτικά όλα για τα τελευταία τρία χρόνια, γιατί είναι πολλά περισσότερα από όσα βρήκαμε. Δεύτερον, πότε και και με ποια συμφέροντα συγκρούστηκε ο Περιφερειάρχης; Από περιέργεια ρωτάμε διότι μέχρι στιγμής μία χαρά τα πάει μαζί τους. Αυτό έχει αποδείξει σε όλη του την διαδρομή στα Κοινά και μάλιστα ως η  προστάτιδα «ναυαρχίδα» των συμφερόντων και της εξυπηρέτησής τους.

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Αλλά τι γίνεται, έληξε το θέμα με τα διόδια, θα ισχύσει και από πότε η απόφαση για ελεύθερη διέλευση; Θα πρέπει να καθαρογραφεί και να δημοσιευθεί, κατά τη δικαστική πρακτική η απόφαση, να κοινοποιηθεί σε όσους εμπλεκόμενους και να υπογραφεί απόφαση από τον υπουργό Υποδομών κ.Κ.Καραμανλή. Αν θα εκδώσει όμως τέτοια απόφαση ο υπουργός είναι συζητήσιμο, δεδομένου ότι η Εγνατία Οδός πωλείται. Θα δεχτεί ο αγοραστής να μην πληρώνουν στο νομό Ιωαννίνων (και οι του Μετσόβου) διόδια; Μία τέτοια εξέλιξη αμφισβήτησε ο κ.Σπύρος Ριζόπουλος (Ορίζοντες Ηπείρου) και φυσικά επιφυλακτικός ήταν ο Περιφερειάρχης λέγοντας πως … «έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας»… Ώσπου να δοθεί λοιπόν λύση, καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι και να μην μας παρασύρουν οι ανεύθυνες θριαμβολογίες του κ.Καχριμάνη.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΤΙΟ;

Άνοιξε όμως η όρεξη και των της Πρέβεζας εκπροσώπων στην Περιφέρεια και ζητούν να μην πληρώνουν οι ντόπιοι για τη διέλευση από τη σήραγγα Ακτίου και όπως διαβεβαίωσε ο αντιπερειφερειάρχης κ.Στράτος Ιωάννου θα ανατεθεί στην κ.Τατάγια η προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας! Ότι η υποθαλάσσια σήραγγα δεν ανήκει στην Περιφέρεια Ηπείρου ουδόλως τον απασχολεί όπως και τον κ.Καχριμάνη, αφού προέχει ο εντυπωσιασμός …

Σαββατοκύριακο 20-21 Φεβρουαρίου 2021 (Αρ. Φύλλου 209)

Κάτι του συμβαίνει τελευταίως του κ.Καχριμάνη. Αλλιώς στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο δε θα ξεστόμιζε και  τούτο το απίθανο: «….αλλά που να καταλάβουν οι υπάλληλοι του δημοσίου με τα 1.000 ευρώ σταθερά, τους εργαζόμενους στο ιδιωτικό τομέα με τα 500 ευρώ…»! Τα λέει αυτά εκείνος που επί 35 χρόνια σιτίζεται από το Δημόσιο (με 3.500 ευρώ τουλάχιστον καθαρά ως Περιφερειάρχης τα τελευταία έντεκα χρόνια)!