Ήπειρος: Ι. Μήτσης: Οι επιχειρήσεις άλλων Περιφερειών έλαβαν από 5.000€ έως 50.000€. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων αρκέστηκε σε προσωπικές – χλιαρές παρεμβάσεις και διεκδικήσεις

Σε δήλωσή του ο επικεφαλής του Ανεξάρτητου Επιμελητηρίου και πρώην Προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Γιάννης Μήτσης σχετικά με το “πρόγραμμα χρηματοδότησης ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid -19 στην Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος Ήπειρος 2014-2020” ανέφερε: ”Η έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων με κόψιμο περίπου 4.000 Μ.Μ.Ε., έφεραν στην επιφάνεια τα πολλά και ποικίλα προβλήματα στο θέμα της ρευστότητας και αντοχής των μικρών επιχειρήσεων. Ας είμαστε ειλικρινείς απέναντι στους συναδέλφους γιατί είναι ωφέλιμο για το επιχειρείν. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2020 με την υποβολή αιτήσεων, από τις 7.972 επιχειρήσεις εγκρίθηκαν 3.991, εκκρεμούν 518 και απορρίφθηκαν 3.463 επιχειρήσεις λόγω έλλειψης χρημάτων. Οι επιχειρήσεις αυτές δε θα μπορέσουν να λάβουν την επιχορήγηση εξόδων 2019 από 3.000-15.000 €, αυτό το μικρό ποσό, εν αντιθέσει με άλλες περιφέρειες που έλαβαν από 5.000-50.000 €, δωρεάν χρήματα που τόσο ανάγκη τα έχουμε όλοι μας στην παρούσα κατάσταση. Τα διατεθέντα χρήματα της Περιφέρειας Ηπείρου ξεκίνησαν από το μηδέν (0), έφτασαν τα 30.000.000 € και εν συνεχεία τα 45.000.000 € και θα μπορούσαν να φτάσουν τα 70.000.000 €, αφενός μεν αν υπήρχε ο σωστός προγραμματισμός από την Περιφέρεια Ηπείρου απέναντι στον επιχειρηματικό κόσμο λόγω Covid – 19 και αφετέρου αν τα Επιμελητήρια της Ηπείρου έκαναν μια συντονισμένη και συλλογική προσπάθεια εξεύρεσης των αντίστοιχων πόρων. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Δημητρίου από τον Οκτώβριο έως σήμερα αρκέστηκε σε προσωπικές – χλιαρές παρεμβάσεις και διεκδικήσεις χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Δ.Ε. και του Δ.Σ. ώστε με καθολικές και ομόφωνες αποφάσεις να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Δυστυχώς τον κ. Δημητρίου αυτό το χρονικό διάστημα τον απασχολούν άλλα πράγματα όπως το να διώξει εμένα από τη Δ.Ε. του Επιμελητηρίου και την Κ.Ε.Ε.Ε., να “μαλώνει” τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη γιατί συζήτησαν με τον Υπουργό Ανάπτυξης για το επιχειρείν κ.λ.π.
Αποκορύφωμα όλων αυτών, η τελευταία ανακοίνωσή του κατόπιν εορτής  μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί νέο προϋπολογισμό για όσους δεν χρηματοδοτήθηκαν. Η αλήθεια είναι μία και μοναδική, ότι οι επιχειρήσεις αυτές δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από νέο προϋπολογισμό, το δε οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα ξεκινάει από την αρχή με υποβολή αιτήσεων από όλες τις επιχειρήσεις με νέες δαπάνες, αξιολογήσεις κλπ. Ευελπιστώ έστω και τώρα ότι ο κ. Δημητρίου θα ασχοληθεί περισσότερο με όλα τα προβλήματα του επιχειρείν οργανωμένα και συντονισμένα με αποφάσεις της Δ.Ε. και του Δ.Σ. για το καλό του επιχειρηματικού κόσμου και του τόπου μας.