Βόλος: Με αισιοδοξία, ενθουσιασμό και φουλ πληρότητες ξεκινά η εστίαση


Με αισθήματα αισιοδοξίας ξεκίνησε από σήμερα την επαναλειτουργία του ο χώρος της εστίασης στον Βόλο και την Μαγνησία γενικότερα, αλλά και με πολλούς αστερίσκους.

«Ξεκινάμε σήμερα με βοηθό την αισιοδοξία μας και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Εστίασης Βόλου Στέφανος Στεφάνου ενώ σημειώνει ότι «δεν ανεβάζουν ρολά το 50% περίπου από τα μαγαζιά της ευρύτερης περιοχής του Βόλου γιατί δεν διαθέτουν εξωτερικό χώρο παροχής υπηρεσιών με αποτέλεσμα να μη μπορούν να λειτουργήσουν σύμφωνα με όσα επιβάλλουν οι Νόμοι. Αυτοί οι συνάδελφοι θα υποχρεωθούν να μείνουν κλειστοί τουλάχιστον ως τα τέλη του προσεχούς Σεπτεμβρίου, δηλαδή μέχρι τον ερχομό της χειμερινής περιόδου. Τεράστια ζημιά που δεν μπορεί να εκτιμηθεί και πολύ περισσότερο χάσιμο εκατοντάδων θέσεων εργασίας. Η κυβέρνηση θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε να διατηρηθούν σε αναστολή όλες αυτές οι θέσεις εργασίας.»

Η ιστορική ταβέρνα «Αύρα», που από το 1883 λειτουργεί πάνω στην αμμουδιά της πλαζ του Αναύρου, προετοιμάζεται πυρετωδώς για να υποδεχθεί την προσεχή Πέμπτη τους χιλιάδες θαμώνες που δίνουν «μάχη» κάθε φορά για να εξασφαλίσουν ένα τραπέζι και ο ιδιοκτήτης της Νίκος Νικοβιώτης λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ξεκινάμε τη σεζόν με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά και τηρώντας τους αναγκαίους κανονισμούς. Είμαστε από τους τυχερούς γιατί έχουμε πολύ μεγάλο υπαίθριο χώρο στη διάθεσή μας. Τα τραπέζια μας πάντα ήταν αραιά τοποθετημένα και έτσι θα είναι και τώρα. Το προσωπικό μας θα υποβάλλεται σε self test και με την κατανόηση του κόσμου θα προχωρήσουμε. Ξεκινάμε την Πέμπτη και όχι σήμερα για να μπορέσουμε να εφοδιασθούμε με τα πιο φρέσκα προιόντα, αφού η αγορά είναι κλειστή από το Μεγάλο Σάββατο και εμείς θα κάνουμε ανεφοδιασμό την Τετάρτη».

Στην Δράκεια του Πηλίου, κάτω από τον ολόδροσο πλάτανο λειτουργεί από σήμερα η παραδοσιακή ταβέρνα «Ο Μεταξογένης» και ο ιδιοκτήτης Κώστας Μεταξογένης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «για πρώτη μέρα μετά από έξι μήνες απραξίας οι οιωνοί είναι πολύ καλοί. Είμαστε γεμάτοι με ρεζερβέ τραπέζια από πελάτες τουλάχιστον για μία εβδομάδα και θα λειτουργήσουμε στην πλατεία των Ηρώων κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο. Αραιά τα τραπέζια και βάσει πρωτοκόλλου η λειτουργία μας, μας δίνει κουράγιο για το αύριο».

Στην Αγριά του Βόλου, το τσιπουράδικο «ο Τζίμης», πάνω στο κύμα έχει πληρότητα 100% για σήμερα δήλωσε ο ιδιοκτήτης του Φώτης Καραουλάκης και τόνισε ότι «έχουμε κρατήσεις εδώ και πολλές ημέρες. Ο κόσμος περίμενε αυτό το άνοιγμα πολλούς μήνες. Έχουμε μεγάλους χώρους πάνω στο κύμα και μπορούμε να φιλοξενήσουμε πολλούς πελάτες. Σίγουρα έρχονται καλύτερες μέρες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Πηγή