Deloitte : Ομαλή μετάβαση λογιστηρίων και οικονομικών διευθύνσεων στον ΣΘΕΒ


Του Γιάννη Χαλκιαδάκη…

Για την αξία των Ηλεκτρονικών Βιβλίων και την ομαλή  μετάβαση λογιστηρίων και οικονομικών διευθύνσεων από ένα παραδοσιακό σε ένα υβριδικό και ψηφιακό μοντέλο λειτουργίας, αναφέρθηκε ο υπεύθυνος Φορολογικού και Λογιστικού  Γραφείου Βορείου Ελλάδος της Deloitte, Στέφανος Τεντολούρης, κατά την ψηφιακή διημερίδα, σχετικά  με τις τελευταίες φορολογικές εξελίξεις, με τον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ).

Συνεχίζοντας, ο Tax Principal της εταιρίας στην Ελλάδα, Στέλιος Σμπυράκης, σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης εκδήλωσης στην Λάρισα, εστίασε στα κίνητρα και τις κρατικές ενισχύσεις για επενδύσεις στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).

Παράλληλα,  ο Tax Parter Ελλάδος, Κωνσταντίνος Ρουμπής, ανέλυσε τις νομοθετικές και νομολογιακές εξελίξεις στη φορολογία επιχειρήσεων και τις επιλογές των επιχειρήσεων για την αναδιάρθρωση της «Καθαρής θέσης» με τις αντίστοιχες φορολογικές προεκτάσεις.

Εκτός από τα παραπάνω υπογράμμισε τα πλεονεκτήματα  χρήσης εταιρικού οχήματος  για επενδύσεις σε ακίνητα, ενώ δεν παρέλειψε να προβεί και σε έναν σύντομο απολογισμό των μέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων του Covid 19 για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους.

Παίρνοντας τον λόγο, το μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου  Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Γιώργος Παπαγιάννης στον σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, σημείωσε : «Ευχαριστούμε την Deloitte για την σταθερή στήριξή της στις επιχειρήσεις της περιοχής.

Είναι απαραίτητο να υλοποιηθούν δράσεις και μέτρα όπως η αξιοποίηση του φορολογικού πιστοποιητικού και της εφαρμογής του my DATA, η επίσπευση των επιστροφών στους ελέγχους και τις παραγραφές, η μείωση της προκαταβολής φόρου, η μείωση της προβεβαίωσης για την άσκηση ένδικων μέσων και η έκπτωση στην εφάπαξ καταβολή φόρου εισοδήματος και για τα νομικά πρόσωπα».

Η επικεφαλής του Φορολογικού Τμήματος της Deloitte Ελλάδος, Μαρία Τρακάδη,  δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε το ΣΘΕΒ για την διοργάνωση της διημερίδας.

 Θα ήθελα να τονίσω ότι η Φορολογική Διοίκηση κάνει εδώ και καιρό σταθερά βήματα προς την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και διαδικασιών της και σαφέστατα οι επιχειρήσεις δε μπορούν να παραμένουν αδρανείς. 

Θα πρέπει να ανασχεδιάσουν τις διαδικασίες τους χρησιμοποιώντας νέα τεχνολογικά εργαλεία και να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες των ανθρώπων τους. 

Τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις προς την κατεύθυνση αυτή».

Το «παρών» έδωσαν πληθώρα εκπροσώπων των επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την γνώμη των ειδικών για ορισμένα ζητήματα, τα οποία απασχολούν διαχρονικά τους οργανισμούς, στους οποίους ανήκουν.



Πηγή