Champions League: Στον τελικό η Μάντσεστερ Σίτι – Κέρδισε ξανά την Παρί Σεν Ζερμέν με 2-0


Στον πρώτο τελικό στην ιστορία της στο Champions League θα δώσει το «παρών» η Μάντσεστερ Σίτι μετά τη νέα σπουδαία νίκη επί της Παρί Σεν Ζερμέν με 2-0 στο «Έτιχαντ».

Οι Παριζιάνοι είδαν τον έναν εκ των δυο σούπερσταρ τους, Κιλιάν Εμπαπέ να μένει στον πάγκο καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα λόγω τραυματισμού και να στερούνται τις υπηρεσίες του σ’ ένα τόσο σημαντικό γι’ αυτούς παιχνίδι.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η ομάδα που έκανε…κουμάντο και στα δυο ημίχρονα, χωρίς ωστόσο να μετουσιώνει αυτή την κυριαρχία σε πολλές ευκαιρίες. Το πρώτο γκολ του Ριγιάντ Μαχρέζ ήρθε αρκετά νωρίς (11′), αλλά ήταν αυτό που…έλυσε τα χέρια των παικτών των «Πολιτών».

Το δεύτερο γκολ του Αλγερινού στο 63ο λεπτό ήταν και αυτό που κλείδωσε την πρόκριση για την ομάδα του Μάντσεστερ και προήλθε έπειτα από μία υπέροχη κόντρα επίθεση.

Η Παρί είχε περισσότερες ευκαιρίες στο κομμάτι του παιχνιδιού που παιζόταν ακόμα η πρόκριση, ωστόσο ποτέ δεν μπόρεσε να κάνει την Σίτι να νιώσει την πίεσή της. Ο Νεϊμάρ προσπάθησε αρκετά, αλλά ήταν πολύ μόνος.

Μετά το 2-0 των «Πολιτών» και πιο συγκεκριμένα έξι λεπτά αργότερα, ήρθε και η απερίσκεπτη αποβολή του Άνχελ Ντι Μαρία, που πάτησε εκτός φάσης τον Φερναντίνιο. Από κει και πέρα το παιχνίδι χάλασε και είχαμε αρκετά σκληρά και αχρείαστα μαρκαρίσματα από τους παίκτες των δυο ομάδων μέχρι το φινάλε.

Αυτό βρήκε την Μάντσεστερ Σίτι νικήτρια με 2-0 και με το εισιτήριο του μεγάλου τελικού της Κωνσταντινούπολης (29/05, 22:00) ανά χείρας με αντίπαλο εκείνον που θα προκύψει από το αυριανό (05/05) ματς μεταξύ της Τσέλσι και της Ρεάλ Μαδρίτης.



Πηγή