Απεργία: Απροσπέλαστο το κέντρο από τη συγκέντρωση ΠΑΜΕ και ΑΔΕΔΥ (pics)


Κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας σήμερα Πέμπτη 6 Μαΐου καθώς έχει προκηρυχθεί απεργία από το ΠΑΜΕ, την ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ, για την εργατική Πρωτομαγιά.

Στο επίκεντρο των συνθημάτων βρίσκεται η εναντίωση στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν «κάτω τα χέρια από το 8ωρο».

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συμμετέχουν εργατικά κέντρα και συνδικαλιστικές οργανώσεις που πρόσκεινται σε αυτό, από όλους τους κλάδους.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που πραγματοποιείται από τις 10:00 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, είναι η πρώτη της ημέρας.

Απεργία: Απροσπέλαστο το κέντρο από τη συγκέντρωση των ΠΑΜΕ και ΑΔΕΔΥ (pics)Απεργία: Απροσπέλαστο το κέντρο από τη συγκέντρωση των ΠΑΜΕ και ΑΔΕΔΥ (pics)

Από τις 11:00 η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

Απεργία: Απροσπέλαστο το κέντρο από τη συγκέντρωση των ΠΑΜΕ και ΑΔΕΔΥ (pics)Απεργία: Απροσπέλαστο το κέντρο από τη συγκέντρωση των ΠΑΜΕ και ΑΔΕΔΥ (pics)

Στην συγκέντρωση της πλατείας Κλαυθμώνος, θα συμμετάσχουν και σωματεία εργαζομένων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία κ.ά.

Κουτσούμπας: Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στο Σύνταγμα παρευρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε:

«Μετά από μία δεκαετία συνεχών αντεργατικών μέτρων από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται η σημερινή κυβέρνηση να φέρει συντριπτικό πλήγμα σε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Είμαστε όλοι σήμερα εδώ ενωμένοι, γιατί αγωνιζόμαστε να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αρνούμαστε την 10ωρη δουλειά. Γιατί δεν πρέπει να κατατεθεί αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα του Χατζηδάκη. Γιατί υπερασπιζόμαστε τη συνδικαλιστική δράση και ελευθερία όλων των εργαζομένων».

Μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Αθήνας, λόγω απεργίας των ΜΜΜ

Υπενθυμίζεται πως οι οδηγοί πρέπει να οπλιστούν με πολλή υπομονή, καθώς η 24ωρη απεργία σε μετρό, ΗΣΑΠ, τρόλεϊ και τραμ έχει προκαλέσει μεγάλη κίνηση στους δρόμους της Αθήνας και των προαστίων της.

Πολλοί πολίτες υποχρεώθηκαν να πάρουν αυτοκίνητο, προκειμένου να μετακινηθούν στις δουλειές τους. Χάος επικρατεί στον Κηφισό, με αυξημένη κίνηση και στα δυο ρεύματα, στο κέντρο της Αθήνας, στην παραλιακή και αλλού.



Πηγή