Σερβία: Επιβράβευση σε όσους εμβολιάζονται με …μετρητά


Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι η Σερβία θα προσφέρει χρήματα σε όσους εμβολιάζονται, καθώς αναζητά τρόπους για να ενισχύσει τη διαδικασία εμβολιασμού.

Ο Βούτσιτς είπε ότι η χώρα θα πληρώσει κάθε πολίτη που εμβολιάζεται πριν από τα τέλη Μαΐου.

Η Σερβία πρωτοστάτησε στον εμβολιασμό στα Βαλκάνια, αλλά το ενδιαφέρον μειώθηκε σημαντικά τον τελευταίο καιρό.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα πληρώσει 3.000 δηνάρια ($ 30 ή 25 ευρώ) σε όποιον έλαβε τουλάχιστον μία δόση εμβολίου έως τα τέλη Μαΐου.

Η Σερβία κατάφερε να γίνει περιφερειακός κόμβος εμβολίων αφού αγόρασε εκατομμύρια δόσεις από δυτικές εταιρείες, καθώς και από την Κίνα και τη Ρωσία.

Αλλά μετά τον πλήρη εμβολιασμό 1,3 εκατομμυρίων Σέρβων από τον πληθυσμό των 7 εκατομμυρίων, ο ρυθμός έχει επιβραδυνθεί σημαντικά.

Ο Βούτσιτς είπε ότι η χώρα ήθελε να «ανταμείψει ανθρώπους που έδειξαν ευθύνη».

«Δεν μπορούμε να κάνουμε διακρίσεις απέναντι σε όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν, αν και πιστεύω ότι είναι ανεύθυνο και εγωιστικό να μην εμβολιαστούν. Έτσι σκεφτήκαμε πώς να ανταμείψουμε εκείνους που έχουν δείξει ευθύνη και αποφασίσαμε να δώσουμε οικονομική βοήθεια για άτομα που έχουν εμβολιαστεί», είπε.

Η Σερβία ελπίζει να αυξήσει τον εμβολιαστικό ρυθμό της, προσφέροντας εμβόλια σε εμπορικά κέντρα και επιβραβεύοντας τους εθελοντές με κουπόνια.

Πηγή: Anadolu



Πηγή