ΣΥΡΙΖΑ: Στον δρόμο για τα εργασιακά – Παρών στη συγκέντρωση και ο Τσίπρας (pics)


Παρών στη συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τα εργασιακά είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας μαζί με άλλα στελέχη του κόμματος που βρίσκονται στην κεφαλή του μπλόκ του ΣΥΡΙΖΑ.

Με σύνθημα «ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια» ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει το παρών στην πανελλαδική απεργία. Άλλωστε, ο Αλέξης Τσίπρας έχει χαρακτηρίσει τις αλλαγές που επιχειρεί η κυβέρνηση στα εργασιακά ως τη «μητέρα των μαχών».

ΣΥΡΙΖΑ: Στον δρόμο για τα εργασιακά - Παρών στη συγκέντρωση και ο Τσίπρας (pics)

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παραλείπει να υπενθυμίζει πως όταν ήταν κυβέρνηση επανέφερε με νομοσχέδιο τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, παρά το γεγονός ότι κάθε άλλο παρά φιλικές στην εργασία ήταν οι μνημονιακές επιταγές που εφάρμοσε.

Τώρα, όντας στην αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή αυτό το νομοσχέδιο, μπορεί αφενός να ταυτιστεί με το «συγκρουσιακό» DNA του και αφετέρου να «πιάσει» το σφυγμό της κοινωνίας, μία ανάγκη που καταλήγει να είναι υπαρξιακή, καθώς μοιάζει να είναι η τελευταία ευκαιρία του ώστε να καταστεί στη συνείδηση του κόσμου ως μία πολιτική δύναμη που όχι μόνο μπορεί να εκφράσει τις αγωνίες του κόσμου της εργασίας, αλλά μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

ΣΥΡΙΖΑ: Στον δρόμο για τα εργασιακά - Παρών στη συγκέντρωση και ο Τσίπρας (pics)ΣΥΡΙΖΑ: Στον δρόμο για τα εργασιακά - Παρών στη συγκέντρωση και ο Τσίπρας (pics)

Επιπλέον, εάν τα καταφέρει, θα έχει καταφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στην ηγεμονία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στις εργασιακές και συνδικαλιστικές οργανώσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: Στον δρόμο για τα εργασιακά - Παρών στη συγκέντρωση και ο Τσίπρας (pics)ΣΥΡΙΖΑ: Στον δρόμο για τα εργασιακά - Παρών στη συγκέντρωση και ο Τσίπρας (pics)

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης με την κυβέρνηση και η προσπάθεια σύστασης ενός κοινωνικού μετώπου θα μπορούσε να αποτελέσει μία πρώτης τάξης ευκαιρία για τη δημοσκοπική αναγέννηση του ΣΥΡΙΖΑ.



Πηγή