Γραφειοκρατία σε συναλλαγές με τράπεζες τέλος – Έρχεται το «Know Your Customer» – Συνάντηση Μητσοτάκη, Πιερρακάκη, Στουρνάρα


Με την πλατφόρμα «Know Your Customer» εμπλουτίζεται το gov.gr στα πλαίσια της «ψηφιακής επανάστασης» που έχει ξεκινήσει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η νέα, αυτή, πλατφόρμα, θα αποτελέσει το κεντρικό θέμα της συζήτησης στη σύσκεψη που θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 16:30 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον αρμόδιο υπουργό, Κυριάκο Πιερρακάκη και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως είχε δηλώσει και ο κ. Πιερρακάκης: «Η πλατφόρμα «Know Your Customer» αρχικά θα διευκολύνει τους πολίτες στις συναλλαγές τους με τις τράπεζες, αλλά κυρίως θα διασφαλίσει τα προσωπικά τους δεδομένα. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη: ότι πλέον όποιος πολίτης το επιθυμεί δεν θα χρειάζεται να προσκομίζει στην τράπεζα που τηρεί λογαριασμό πιστοποιητικά, όπως το εκκαθαριστικό του, αλλά θα αποστέλλει μέσω της πλατφόρμας μόνο εκείνα τα στοιχεία που είναι αναγκαία για την τράπεζα.

Αυτή η διαδικασία, δηλαδή η αποστολή πληροφορίας αντί για την διακίνηση εγγράφων -ακόμα και ηλεκτρονικά- είναι η τελική φιλοσοφία απλοποίησης που θέλουμε να εισάγουμε στη λειτουργία του Δημοσίου. Μέχρι, όμως, να ψηφιοποιήσουμε το σύνολο των μητρώων και να υλοποιήσουμε τις απαραίτητες διασυνδέσεις μεταξύ τους, ασφαλώς θα συνεχίσουμε να συγχωνεύουμε ομοειδείς διαδικασίες και να καταργούμε εκείνες που είναι περιττές».



Πηγή