Σενάρια ανασχηματισμού από τον Μητσοτάκη – Οι κρίσιμες ημερομηνίες


Παρά τα όσα γράφονται και ακούγονται ξανά τις τελευταίες ώρες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το ζήτημα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες εντός του 2021 έχει κλείσει.

Το «όχι» λοιπόν στις πρόωρες εκλογές έχει ως αποτέλεσμα την καλλιέργεια σεναρίων ανασχηματισμού. Σενάρια που επισήμως δεν σχολιάζονται από το Μέγαρο Μαξίμου, όμως βρίσκονται πράγματι στο πρωθυπουργικό συρτάρι και ετοιμάζονται να βγουν στο τραπέζι. 

Το χαρτί του ανασχηματισμού θα βγει στην επιφάνεια είτε μέσα στον Ιούνιο είτε στο τέλος Αυγούστου πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στόχος θα είναι να δοθεί η αίσθηση της επανεκκίνησης της κυβέρνησης σε δύο βασικές παραμέτρους:

  • Την άμεση υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ και ήδη έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα ο πρωθυπουργός, μετά την σταδιακή επιστροφή της χώρας σε μία μορφή σχετικής κανονικότητας. 
  • Την πλήρη ανάπτυξη και εκμετάλλευση των νέων αναπτυξιακών δυνατοτήτων που γεννήθηκαν στον καιρό της πανδημίας και έχουν να κάνουν κυρίως με τη διαχείριση των κονδυλίων από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. 

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που πιστεύουν ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης δε θα γίνει τους επόμενους δύο με τρεις μήνες. Αντιθέτως θα αργήσει και θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος του 2021, με μία προϋπόθεση. Ο κ.Μητσοτάκης να έχει αποφασίσει ότι θα στήσει κάλπες εντός του 2022. 

Μέχρι τότε το Μέγαρο Μαξίμου καταστρώνει το σχέδιο του για το επόμενο δίμηνο, σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία όπου θα πρέπει να συνδυαστεί η ασφαλής επιστροφή στην κανονικότητα και ο απόλυτος έλεγχος της πανδημίας. Σε αυτό το σχεδιασμό

Τον πρώτο ρόλο σε επίπεδο ουσίας και επικοινωνίας αναλαμβάνει ο ίδιος ο ο κ.Μητσοτάκης με ένα μπαράζ δημοσίων εμφανίσεων. Παράλληλα προετοιμάζονται και στοχευμένες περιοδείες στη χώρα μέσα στον Μάιο. 

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η Θεσσαλονίκη και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η Κρήτη. Στον προγραμματισμό υπάρχουν και νησιωτικές περιοχές, μια και η τουριστική περίοδος βρίσκεται προ των πυλών.



Πηγή