Ήπειρος: Στα Δικαστήρια για τις αναθέσεις στον κουνιάδο του Καχριμάνη

Αντί του Περιφερειάρχη στο εδώλιο ο Κώστας Καλτσής

Θα αποδείξω πάλι την αλήθεια με ντοκουμέντα, παρά τις …περίεργες συμπτώσεις» δηλώνει ο δημοσιογράφος.

Μια πολύ σημαντική υπόθεση θα συζητηθεί την Τετάρτη 2 Ιουνίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων και στις 8 Ιουνίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, που αφορά τις απευθείας αναθέσεις από την Περιφέρεια Ηπείρου στον κουνιάδο του κ.Αλέξ. Καχριμάνη.
Η πρώτη αφορά αγωγή του εκ Μετσόβου επιχειρηματία παροχής τουριστικών υπηρεσιών κ.Στέργιου Κασσάρου, που ζητά αποζημίωση για … «ηθική βλάβη» 60.000 ευρώ από τον δημοσιογράφο Κώστα Καλτσή και η δεύτερη, συζήτηση της μήνυσης του ίδιου επιχειρηματία για «συκοφαντική δυσφήμηση». Συγκατηγορούμενοί του οι κκ.Νίκος Χατζηνικολάου (enikos.gr), Χρήστος Βούζας (aftodioikisi.gr) και ο εκπρόσωπος της «Δημοκρατικός Τύπος ΑΕ» ( εφημερίδα «Δημοκρατία» και dimokratia.gr), με τον Κώστα Καλτσή να τον υπερασπίζονται οι δικηγόροι κκ.Γιώργος Μπιστιόλης και Δημήτρης Καλτσής.
Οι υποθέσεις αφορούν ρεπορτάζ στο www.stotapsi.gr του Κώστα Καλτσή (με τίτλο «Kassaros travel η Περιφέρεια Ηπείρου») στις 27 Ιουνίου 2018, που αναδημοσιεύθηκε, σχετικώς με σωρεία και επί σειρά ετών απευθείας αναθέσεις (για μεταφορά προσώπων, φιλοξενίες κλπ) εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και δια της υπογραφής του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Καχριμάνη στον κουνιάδο του κ.Στέργιο Κασσάρο. Αυτά άλλωστε, τονίζει ο συνεργάτης μας, προκύπτουν  από τις αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια», ενώ είναι γνωστό ότι ο Περιφερειάρχης Ηπείρου έχει αναγάγει σε … επιστήμη γενικότερα τις απευθείας αναθέσεις, που αποβαίνουν σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
Σύμφωνα με τον (και ειδικό συνεργάτη του «Τύπου Ηπείρου) Κώστα Καλτσή, συνέβησαν πολλά παράξενα σε αυτή την υπόθεση. Στο ρεπορτάζ παρουσιάζονταν αναμφισβήτητα γεγονότα και απευθύνονταν ερωτηματικά προς τον κ.Καχριμάνη και όχι στον επιχειρηματία, διότι κατά την άποψή του ετίθετο θέμα διαπλοκής και σύγκρουσης συμφερόντων, λόγω της συγγένειας των κκ.Καχριμάνη – Κασσάρου. Απάντηση από τον Περιφερειάρχη δε δόθηκε ποτέ ώστε να ξεκαθαριστεί η υπόθεση, ούτε από τον κ.Κασσάρο, παρά μόνο ένα χρόνο αργότερα (από τον κ.Κασσάρο) με εξώδικο και αγωγή!
Το ρεπορτάζ με τα στοιχεία κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων για να διερευνήσει την υπόθεση η Εισαγγελική Αρχή, η οποία στις 20/9/2019 αποφάσισε να τη θέσει στο αρχείο, διότι όπως μας πληροφόρησε ο συνεργάτης μας δεν … προέκυψαν ενδείξεις για την ενοχή κανενός εκ της Περιφέρειας! Μια ημέρα νωρίτερα ο κ.Κασσάρος του έστειλε εξώδικο ζητώντας να επανορθώσει, δηλαδή πάνω από ένα χρόνο αφότου δημοσιεύτηκε το ρεπορτάζ. Η απόφαση της Εισαγγελικής Αρχής Πρωτοδικών εστάλη στην Εισαγγελία Εφετών για να την εγκρίνει, όπως και έγινε στις 31/10/19, παρά την τεκμηριωμένη ένσταση του Κώστα Καλτσή. Και την ίδια ημέρα ο κ.Κασσάρος κάνει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση, ενώ ήδη είχε υποβάλλει μήνυση, με τον κ.Καχριμάνη που αφορούσε το θέμα να σιωπά.
Ως «περίεργες συμπτώσεις» τα χαρακτήρισε αυτά ο Κώστας Καλτσής, όπως και ότι στη μια περίπτωση δεν είδε κανείς ενδείξεις παράβασης του νόμου, αλλά είδαν στην περίπτωση των καταγγελιών του κ.Κασσάρου. Επιμένει πάντως στη απόλυτη ορθότητα των στοιχείων που δημοσίευσε και αναπαράχθηκαν από τα μεγαλύτερα site και εφημερίδες της χώρας, αλλά κι ότι ο Περιφερειάρχης είπε ψέμματα στην προκαταρκτική εξέταση. Όπως μας είπε, στη συζήτηση της αγωγής (2-6-21)  και στην εκδίκαση της μήνυσης του κ.Κασσάρου (8-6-21), θα αποδείξει ένα προς ένα και με αδιάσειστα ντοκουμέντα όλα όσα έγραψε καθώς και την αλήθεια των ισχυρισμών του και των κρίσεων του. Προσδοκά, υπογράμμισε, ότι θα είναι εκεί ως μάρτυρας κατηγορίας ο κ.Καχριμάνης (επί της ουσίας απολογούμενος για την πολιτική του), με την επισήμανση ότι αντί να είναι αυτός κατηγορούμενος, διώκεται ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε την «ανάρμοστη σχέση» με «άρωμα διαπλοκής», όπως έγραφαν εφημερίδες και site πανελλήνιας εμβέλειας που αναδημοσίευσαν το ρεπορτάζ.