Electronic Arts: Έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης


Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε η βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών η Electronic Arts. Η βιομηχανία ανακοίνωσε ότι χάκερ υπέκλεψαν τον πηγαίο κώδικα δημοφιλών τίτλων, ενώ την είδηση έκανε γνωστή το Motherboard.

Οι εισβολείς κατέβασαν 780 gigabyte δεδομένων, ανάμεσα στα οποία και ο πηγαίος κώδικας για το παιχνίδι FIFA 2021 αλλά και για τη μηχανή του Frostbite, μια πλατφόρμα στην οποία βασίστηκε η ανάπτυξη πολλών άλλων τίτλων στη βιομηχανία gaming.

Η εταιρεία παραδέχτηκε την υποκλοπή «περιορισμένου» όγκου δεδομένων, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι χάκερ δεν απέκτησαν πρόσβαση στα δεδομένα παικτών. Διαβεβαίωσε ακόμα πως δεν θεωρεί ότι η επίθεση θα επηρεάσει τις δραστηριότητές της.

Όπως αναφέρει το Motherboard, οι χάκερ προσέφεραν τα δεδομένα προς πώληση μέσω του Σκοτεινού Ιστού. Θεωρητικά, ο κώδικας που υποκλάπηκε θα μπορούσε να βοηθήσει χάκερ να παραβιάσουν λειτουργίες ορισμένων βιντεοπαιχνιδιών.

Τον Νοέμβριο είχε προηγηθεί η επίθεση στην ΕΑ έρχεται έπειτα από την ηλεκτρονική εισβολή στην CD Project και την υποκλοπή του πηγαίου κώδικα του πολυδιαφημισμένου Cyberpunk 2077. H πολωνική εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι κλεμμένα «εσωτερικά δεδομένα της» διατίθενται προς πώληση στο Διαδίκτυο, αναφέρει το Reuters.



Πηγή