Ήπειρος: Καχριμάνης και Τατάγια κατηγορούν τον ”Τύπο Ηπείρου” για … ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

Δεν υπάρχει προηγούμενο στα νομικά, πολιτικά και δημοσιογραφικά χρονικά να θεωρούνται η κριτική, τα ρεπορτάζ με αποκαλύψεις για τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Αλέξ. Καχριμάνη και άρθρα για την αναγκαιότητα πάταξης της διαφθοράς, …αμφισβήτηση του Συντάγματος, του Πολιτεύματος, της Δημοκρατίας και …εκτός Συνταγματικής τάξης!

Μπορεί να εκλαμβάνονται ως κωμικοτραγικά, αλλά είναι άκρως επικίνδυνες απόψεις που τις απηύθυνε με εξώδικο προς τον «Τύπο της Ηπείρου» η συνεργαζόμενη με την Περιφέρεια δικηγόρος των Αθηνών κ.Γεωργία Τατάγια!Το κοινοποίησε μάλιστα προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ.Κώστα Τασούλα- προφανώς για να πάρει θέση η Βουλή…- και στην Εισαγγελία Ιωαννίνων, μάλλον για να πράξει τα δέοντα, δηλαδή να διερευνήσει το πως η εφημερίδα μας θα …ανατρέψει την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, δεδομένου ότι … Καχριμάνης – Πολίτευμα – Σύνταγμα – Δημοκρατία, μάλλον και με τις λοιπές Αρχές, θεωρούνται ταυτόσημες έννοιες κατά την κ.Τατάγια!
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιο κείμενο έστειλε στον «Πρωινό Λόγο» και ο κ.Καχριμάνης ως επιστολή – απάντηση σε άρθρο του Κώστα Καλτσή, για να καταλαβαίνουν οι αναγνώστες ότι ο Περιφερειάρχης ταυτίζει τον εαυτό του με το Σύνταγμα, το Πολίτευμα και τη Δημοκρατία! Από αυτό  μαζί με όσα γράφονται στο εξώδικο συνάγεται ότι όλα γίνονται κατόπιν εντολής του και φυσικά πρέπει να ληφθεί υπόψη η δήλωσή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι η συγκεκριμένη δικηγόρος εκπροσωπεί την Περιφέρεια και εκείνος βάζει τις υπογραφές. Θα διαβάσετε βεβαίως σε άλλη σελίδα το εξώδικο της κ.Τατάγια, η οποία έχει θυμώσει με τον «Τύπο Ηπείρου» επειδή αποκάλυψε τις απευθείας αναθέσεις υποθέσεων από την Περιφέρεια Ηπείρου και βάλθηκε να τον παρουσιάσει ως διαπράττοντα περίπου το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας, αφού επικρίνει τον εντολέα της κ.Καχριμάνη!


Το έχουμε γράψει πολλές φορές ότι η ευθύνη βαρύνει τον Περιφερειάρχη κι όχι εκείνη που τη δουλειά της κάνει – κι ούτε μας ενδιαφέρει άλλωστε η δικηγόρος, αλλά οι δραστηριότητες του εντολέα της ως δημοσίου προσώπου. Η οργή της όμως δεν της επιτρέπει να τα συνειδητοποιήσει, όπως ότι εκείνη και με το εξώδικό της ταυτίζεται αδίκως με εκείνον και με όσα πράττει – κάτι που εμείς ουδέποτε πράξαμε ή εννοήσαμε κυρίως δε σε ό,τι αφορά τα σκάνδαλα και τη διαφθορά. Αλλά όλα αυτά ωχριούν μπροστά στα όσα ως προθέσεις μας αποδίδει μαζί και ο Περιφερειάρχης, ότι δηλαδή αμφισβητούμε το Πολίτευμα επειδή αποκαλύπτουμε «τα έργα και τις ημέρες» του σχεδόν …Θεόσταλτου κ.Καχριμάνη!!! Με την αμφισβήτηση και από την εφημερίδα μας (αναφαίρετο δικαίωμα) της προσφοράς του στην Ήπειρο, είναι τραγικό αυτή να ερμηνεύεται ως …αμφισβήτηση της λαϊκής κυριαρχίας και ετυμηγορίας, της δημοκρατικής εκλογής του δηλαδή από τους πολίτες της Ηπείρου, ως αυτό να αρκεί για να μην κρίνονται οι αποφάσεις του!
Λέει κι άλλα ενδιαφέροντα στο περίεργο εξώδικο, που διαβάζοντάς το θα τραβάτε κι εσείς τα μαλλιά σας με τις ακρότητες στην απίθανη «ερμηνεία» του Συντάγματος. Μέχρι που πήρε αποσπάσματα – προτάσεις από διάφορα άρθρα της εφημερίδας και τα οποία ανέλυσε με μια αλλόκοτη σκέψη. Όπως έκανε πχ με το άρθρο «Ανατροπή εδώ και τώρα», με το οποίο σφυροκοπούσαμε γενικώς τη φαυλότητα ή τα άλλα «Ακόμη δε χόρτασαν» και «Το τέλος της σιωπής των αμνών», μέσα από τα οποία μιλούσαμε για την ανάγκη «κατεδάφισης» του σαθρού πελατειακού συστήματος που στήθηκε και στην Ήπειρο. Αυτά η κ.Τατάγια με τον κ.Καχριμάνη τα ερμήνευσαν ως … αμφισβήτηση του Συντάγματος και του Πολιτεύματος, για να επιχειρείται μιά ανίερη και βλάσφημη ταύτιση του κ.Καχριμάνη μαζί τους και περίπου να ζητείται η δίωξη του «Τύπου Ηπείρου», ότι δρα σχεδόν ως …Δούρειος Ίππος μέσα στο οχυρό της Δημοκρατίας!!!


Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι στο ίδιο εξώδικο γίνεται μνεία κι ότι …προσβλήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με σχόλιο παραπολιτικής στήλης, από όπου επικρίνονταν για το ότι πήγε στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου με το σύντροφό της στον οποίο μάλιστα αποδόθηκαν ίδιες Τιμές με την Αρχηγό του Κράτους!!! Παραβλέπει όμως ότι σε μιά ευνομούμενη και στέρεη δημοκρατία, όπως η δική μας, όπου η ελευθεροτυπία προστατεύεται από το Σύνταγμα, ουδείς βρίσκεται στο απυρόβλητο, ούτε καν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας! Γιατί όμως δε ζητά τη δίωξη και Αθηναϊκών εφημερίδων που ασκούν δριμύτατη κριτική στην Πρόεδρο, σε εισαγγελείς και δικαστές, αλλά επικεντρώθηκε στον «Τύπο Ηπείρου» ότι τάχα αμφισβητεί το Πολίτευμα με τα ρεπορτάζ για τον κ.Καχριμάνη;
Να υπενθυμίσουμε ότι η δικηγόρος είχε στείλει επιστολή και σε όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητώντας τη στήριξή τους, στρεφόμενη κατά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΚΚΕ) επειδή επέκρινε χειρισμούς της σε υποθέσεις της Περιφέρειας, αιτούμενη όμως τη βοήθειά της, διότι λέει κι αυτή κομμουνίστρια είναι. Εν τω μεταξύ η  αναφορά της εκδότριας της εφημερίδας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για να κρίνει τη νομιμότητα των αναθέσεων από τον Περιφερειάρχη – κι από την οποία ακόμη αναμένεται η απάντηση – τάραξε πολύ,  όπως όλα δείχνουν, τον εντολέα και εντολοδόχο.
Όμως, επί του πολύ σοβαρού ζητήματος που ανακύπτει, του κινδύνου δηλαδή του Πολιτεύματος από  την κριτική, απαιτείται η τοποθέτηση όλων των κομμάτων, των βουλευτών και δη του Προέδρου της Βουλής κ.Τασούλα, του δημάρχου κ.Ελισάφ, των παρατάξεων και φορέων. Να πουν αν εκτιμούν ότι από το αίτημα για αγώνα υπέρ των πολιτών και της Ηπείρου, για τη νομιμότητα, την κριτική για τα πεπραγμένα του Περιφερειάρχη και όποιων άλλων εκπροσώπων των Αρχών, πλήττεται το Πολίτευμα και αμφισβητείται η λαϊκή κυριαρχία! Είναι σίγουρο ότι δεν έπιασε ο πόνος τον κ.Καχριμάνη και την κ.Τατάγια για το Σύνταγμα. Να φιμωθεί ο «Τύπος Ηπείρου» τους νοιάζει και να αποτραπεί η όποια κριτική στον Περιφερειάρχη κλπ Αρχές της Ηπείρου – και από όποια άλλα ΜΜΕ επιχειρήσουν να το κάνουν. Να μην αμφισβητείται το «ιερό πρόσωπο» του κ.Καχριμάνη και το «έργο» του θέλουν, όπως και να μην αποκαλύπτονται οι οικογενειακές επιχειρηματικές δραστηριότητες, η βιομηχανία των απευθείας αναθέσεων και πλείστα άλλα.
Δεν είναι όμως το πρώτο εξώδικο με απειλές για αγωγές και αποζημιώσεις. 
Έχουν προηγηθεί προς την εκδότρια της εφημερίδα άλλα τρία  κ.Τατάγια, δύο του κ.Καχριμάνη κι άλλο ένα του ιδίου προς τον Κώστα Καλτσή, όλα πολυσέλιδα που η σύνταξη της εφημερίδας ψάχνει να βρει τον απαιτούμενο χώρο για να δημοσιευτούν – οι διαφημίσεις δεν πετιούνται γιατί αποτελούν ένα πολύ σημαντικό έσοδο για την εφημερίδα, που δεν έχει χρηματοδότες και ευτυχώς δηλαδή. Της κ.Τατάγια αφορούσαν τις απευθείας αναθέσεις από την Περιφέρεια προς εκείνη και του κ.Καχριμάνη τις οικογενειακές μπίζνες με τους στάβλους και την τροφοδοσία των αλλοδαπών και άλλων ευπαθών ομάδων.
Αυτή η τακτική επικρίθηκε από Περιφερειακές παρατάξεις σε συνεδριάσεις και με ανακοινώσεις, αλλά ο Περιφερειάρχης επιμένεις  πλέον στην πρακτική των πολυσέλιδων εξωδίκων καίτοι παρακλήθηκε – όπως και η κ.Τατάγια – να δώσει όποιες διευκρινίσεις επιθυμεί σε λιγότερες σελίδες για να είναι ευχερής η δημοσίευσή τους. Εν πάση περιπτώσει η άσκηση κριτικής, εκλαμβάνεται πλέον ως …αμφισβήτηση του Πολιτεύματος και …εκτός Συνταγματικής τάξης. Επί αυτών καλούνται να τοποθετηθούν όσοι κόπτονται για το Συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, επιπροσθέτως δε για να πουν στους πολίτες της Ηπείρου επικρίνοντας τον κ.Καχριμάνη ή όποιο άλλο δημόσιο πρόσωπο διαπράττεται ανοσιούργημα…

Δείτε εδώ το Εξώδικο της δικηγόρου Αθηνών κας Τατάγια προς τον ”Τύπο Ηπείρου” https://typosepeirou.gr/?p=435419