Γλυκά Νερά – Οικονόμου: Το αστυνομικό προσωπικό δίνει καθημερινά σκληρό αγώνα


Συγχαρητήρια στη ΕΛΑΣ έδωσε, από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, για την εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

«Επιτρέψτε μου, από του βήματος της Βουλής, να συγχαρώ τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τη σπουδαία δουλειά που έκαναν, τόσο ανακριτικά όσο και επιστημονικά, και έτσι είχαμε χθες, σε σύντομο χρονικό διάστημα, την εξιχνίαση αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος που έγινε πρόσφατα στα Γλυκά Νερά και προκάλεσε αναμφισβήτητα τη συγκίνηση και την ανησυχία στην κοινή γνώμη», ανέφερε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Έδειξαν οι υπηρεσίες ότι με σύστημα, μεθοδικά, με επιστημονική προσέγγιση, προχωρούμε και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το αστυνομικό προσωπικό, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, επιτελεί τα καθήκοντά του και σε αυτόν τον σκληρό αγώνα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, και το μόνο που χρειάζεται από εμάς είναι να το εμπιστευθούμε και ηθικά να το στηρίξουμε».

«Επιχειρησιακά αξίζουν συγχαρητήρια», υποστήριξε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης και συμπλήρωσε: «Επικοινωνιακά, ωστόσο φοβάμαι ότι υπάρχει ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να κοιτάξετε πώς στο μέλλον, όταν σημειώνονται εγκλήματα τα οποία συγκλονίζουν την κοινή γνώμη, θα διαχειρίζεστε την πληροφόρηση της κοινής γνώμης».

Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «πρέπει να υπάρχουν πρωτόκολλα, πρέπει να υπάρχει μία επίσημη ενημέρωση και να μην υπάρχουν είτε διαρροές είτε συνδικαλιστές, οι οποίοι γυροφέρνουν στα κανάλια, και αντί να κάνουν τη δουλειά τους, που είναι να προασπίζονται τα συμφέροντα των συναδέλφων τους, και βέβαια με τον σεβασμό στην αποστολή τους, να παρεμβαίνουν με αυτόν τον τρόπο εκεί που δεν έχουν καμία δουλειά. Να δίνουν εξηγήσεις πάνω σε θέματα που αφορούν την ουσία των εγκληματικών πράξεων και την πορεία της ανάκρισης».

«Αυτή είναι δουλειά της ηγεσία της αστυνομίας, μέσα από τους επίσημους διαύλους της. Αυτό είστε υποχρεωμένοι να το κοιτάξετε. Το θεωρώ πάρα πολύ σοβαρό», επεσήμανε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω την πίεση που υπέστη όλο αυτό το χρονικό διάστημα το υπουργείο, γιατί είναι ένα έγκλημα, το οποίο συγκλόνισε την κοινή γνώμη, αλλά η επικοινωνιακή του διαχείριση μας επιβάλλει να αναθεωρήσει το υπουργείο την πολιτική που ακολουθεί μέχρι στιγμής».

«Το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, δημόσια, εκπροσωπείται με τους θεσμικούς φορείς, με τους εκπροσώπους Τύπου και με αυτούς που προβλέπεται και νομιμοποιούνται να κάνουν ανακοινώσεις», απάντησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και αναγνώρισε ότι «είναι είναι θέμα γενικότερο, όμως, το τι, πότε μπορούν και σε τι μπορούν να αναφέρονται οι συνδικαλιστές».Πηγή