Ήπειρος: Γιατί ήρθες κ. Πρόεδρε;

 

Κύριε Πρωθυπουργέ, 
ΟΙ Ηπειρώτες γνωρίζετε ότι είμαστε φιλόξενοι, ανεκτικοί και υπομονετικοί. Εμείς τα θεωρούμε προσόντα. Κάποιοι άλλοι όμως μειονεκτήματα και πως για αυτό η Ήπειρος βρίσκεται σε αυτό το χάλι. Πρώτη στην υπανάπτυξη και φτώχεια, μπροστά στην ανεργία κυρίως των νέων και των γυναικών. Από χρόνια αυτή η κατάσταση, που εν τέλει μας προσβάλλει, μαζί και τις κυβερνήσεις που διάβηκαν. Και όχι, κανείς δεν ντρέπεται!
ΚΑΛΑ κάνατε και ήρθατε στα Γιάννινα. Τόσοι και τόσοι τα επισκέπτονται και περνούν καλά. Αλίμονο αν σας επικρίναμε για την επιλογή σας να «δραπετεύσετε» από το άγχος της καθημερινής σας ενασχόλησης με τα της διακυβέρνησης του τόπου. Το λέμε διότι δε βλέπουμε κανένα άλλο λόγο του ερχομού σας, πλην αυτού και της επικοινωνιακής διαχείρισης της περιοδείας – αστραπής.
ΜΗ μας πείτε ότι νοιαστήκατε για την τύχη της πατάτας της Χρυσοβίτσας – παρ ότι θα έπρεπε –  ή για να δείτε την ανακαίνιση ενός ορόφου του κτιρίου του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας, για τον οποίο πανηγυρίζουν όλοι που τον καθάρισαν να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο; Σε τι χρειάζονταν αυτό όταν μια χαρά εξυπηρετούνται οι πολίτες με τα ήδη υπάρχοντα και θα έπρεπε σχεδόν να διαλυθούν δυο – τρεις κλινικές και να αναστατωθούν δυο νοσοκομεία! Αν πραγματικά  ενδιαφερόσασταν για τη δημόσια Υγεία, ας θωρακίζατε τα δύο νοσοκομεία κι ας βοηθούσατε το περίφημο ΠΕΔΥ να καταστεί μια νέα δομή περίθαλψης.
ΑΛΗΘΕΙΑ, γιατί ήρθατε κ. Μητσοτάκη; Να καυχηθείτε ότι με την κυβέρνησή σας έρχονται εταιρίες με υψηλή τεχνολογία πλέον και στα Γιάννινα, που όμως ακόμη μόνο γραφεία άνοιξαν και τελούν αναμονή της λειτουργίας του Τεχνολογικού Πάρκου, του οποίου το κόστος εκτοξεύτηκε στα ύψη; Μήπως για να εξάρετε την «προσφορά» του αρχιερέα του πελατειακού συστήματος της Ηπείρου, του Περιφερειάρχη κ.Αλέξ. Καχριμάνη;
 ΔΕΝ τον σώζετε – αν αυτή ήταν η πρόθεσή σας – κι αυτό επειδή οι Ηπειρώτες συνειδητοποίησαν πλέον, ότι δεν τους αξίζει τέτοιος ηγέτης, που στις πλάτες τους έχτισε μια πολιτική καριέρα και μια «αυτοκρατορία» επιχειρήσεων. Τα ίδια ισχύουν – όχι για επιχειρήσεις – και για τον προστατευόμενο σας αποτυχημένο δήμαρχο Ιωαννίνων κ.Μωυσή Ελισάφ, που κι εκείνος χτίζει το δικό του «σύστημα», χρησιμοποιώντας και τις επαφές μαζί σας.
Κύριε Μητσοτάκη,

Όταν ένας πρωθυπουργός επισκέπτεται μια περιοχή και μάλιστα παραμελημένη όπως η Ήπειρος, κάνει μια σύσκεψη, ακούει τα προβλήματα και αποφασίζει για τις λύσεις. Υποτίθεται δε ότι πηγαίνει ήδη ενημερωμένος για το τι συμβαίνει και κάνει ανακοινώσεις για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο. Εμείς έτσι ξέρουμε ότι γίνεται κι όχι μια επίσκεψη για επικοινωνιακούς λόγους, για να δημιουργείτε την αίσθηση στους πολίτες άλλων περιοχών ότι σας απασχολεί σοβαρά η περιφέρεια και δίδετε ιδιαίτερη σημασία σε αυτή.
ΟΙ Ηπειρώτες περιμέναμε κ.Πρωθυπουργέ να πείτε κάτι χειροπιαστό για την οδική σύνδεση με την Κακαβιά, τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό, την προστασία του Αμβρακικός και του Καλαμά, την παραχώρηση στην πόλη του στρατοπέδου Βελισσαρίου, τι θα γίνει με το παλιό κτίριο του Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη, το Προεδρικό Διάταγμα για τη λίμνη Παμβώτιδα, τι θα κάνουν τα νέα παιδιά που μαραζώνουν από την ανεργία, πως θα στηριχθεί πραγματικά η πρωτογενής παραγωγή, το Φυσικό Αέριο, τις ανεμογεννήτριες που ανεξέλεγκτα εγκαθίστανται όπου θέλουν οι εταιρίες μέσω της ΡΑΕ, πως θα προστατευτούν αποτελεσματικά και αξιοποιηθούν περαιτέρω οι Δρυμοί της Ηπείρου, ποια κατεύθυνση ανάπτυξης πρέπει να έχει ο τόπος μας τέλος πάντων.
ΤΙΠΟΤΕ όμως από όλα αυτά δεν μας είπατε! Αν όχι για αυτά, κάτι της επιλογής σας. Προφανώς δεν είχατε κάτι καινούργιο να πείτε! Οπότε δε χρειάζονταν τόσες φανφάρες για μια επίσκεψη μερικών ωρών για να κάνετε ένα κακόγουστο επικοινωνιακό σόου. Θα μπορούσατε να πείτε ότι έρχεστε έτσι για ένα καφέ. Εμείς πάλι θα σας καλοδεχόμαστε, γιατί έτσι μάθαμε να συμπεριφερόμαστε στους φιλοξενουμένους μας. Έστω κι αν καταλαβαίνουμε ότι μας κοροϊδεύουν. Έτσι είμαστε οι Ηπειρώτες, ευκολόπιστοι και καλόβολοι. Μέχρι που να  … πάρουμε ανάποδες. Και μάλλον ήρθε η ώρα!