Πως θα καταφέρετε να αγαπήσετε το σώμα σας


«Όταν χάνεις την εμπιστοσύνη στο σώμα σου, χάνεις την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου».
Σιμόν ντε Μπωβουάρ

Μαθαίνουμε να λέμε ευχαριστώ στους γύρω μας από μικρή ηλικία. Αυτό όμως που ελάχιστοι ξέρουμε είναι να ευχαριστούμε το σώμα μας, το οποίο αποτελεί το όχημα μας στο ταξίδι της ζωής. Κι αυτό συμβαίνει, γιατί ακόμα και σήμερα στην εποχή του body positivity, υπερτερούν οι πιέσεις για την ομορφιά του σε σχέση με τις συμβουλές για τη διατήρηση της καλής του υγείας.

Μερικοί τρόποι για να μάθετε να αγαπάτε το σώμα σας έχουν ως εξής:

Σταματήστε τις υπερβολές

Οι ατέλειωτες δίαιτες και οι υπερβολικά χαμηλές σε θερμίδες διατροφές δεν αποτελούν λύση, αντίθετα δημιουργούν μακροπρόθεσμα μεγαλύτερα προβλήματα. Προτάξτε την υγεία σας και η σωστή διατροφή και η τακτική άσκηση θα αποτελέσουν φυσικό επακόλουθο.

Αφήστε την «εικόνα» στην άκρη

Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οι επιρροές είναι πολλές, ωστόσο το φίλτρο πρέπει να το βάζετε εσείς διαλέγοντας ανθρώπους που θαυμάζεται και λογαριασμούς που σας βοηθούν να είστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Κάντε διαλογισμό

Ο διαλογισμός είναι ένας πρακτικός τρόπος να εστιάσετε στον εαυτό σας. Η γιόγκα εμπερικλείει το κομμάτι του διαλογισμού, μέσα από το οποίο μαθαίνετε να ευχαριστείτε το σώμα σας για όλα όσα σας προσφέρει. Συνειδητοποιώντας τη λειτουργικότητα του, δεν μπορείτε παρά να νιώσετε ευγνωμοσύνη.



Πηγή