Γερμανία – Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι : «Εξαιρετικά επικίνδυνη» η βιαστική χαλάρωση των μέτρων


Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι δηλώνει αποτρεπτικός σχετικά με βιαστική άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό στη Γερμανία. Σύμφωνα με δηλώσεις του μια τέτοια ενέργεια θα ήταν «εξαιρετικά επικίνδυνη» ενώ αναφέρει παράλληλα πως «εάν το τέταρτο κύμα θα είναι παφλασμός ή φουρτούνα εξαρτάται από εμάς».

«Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των μολυσμένων ατόμων στη Γερμανία διπλασιάζεται κάθε εβδομάδα. Το να καταργήσουμε τους περιορισμούς στις επαφές μας και να ανοίξουμε τα πάντα θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο. Όποιος το κάνει διακινδυνεύει την έλευση του τετάρτου κύματος του κορονοϊού. Αντ ‘αυτού, πρέπει να προχωρήσουμε σταδιακά και με ελεγχόμενο τρόπο: να μην ανοίξουμε τα πάντα αμέσως, αλλά να επιτραπούν σταδιακά περισσότερες επαφές», είπε ο Μοντγκόμερι σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στα σημερινά φύλλα των εφημερίδων του Δημοσιογραφικού ομίλου Funke.

«Είναι ελπιδοφόρα τα μηνύματα ότι οι θεραπείες για τον κορωνοϊό έχουν βελτιωθεί, ότι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και οι εμβολιασμένοι πολίτες θα βιώσουν λιγότερο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους. Αλλά ας μην ξεχνάμε πόσο παραπλανητικοί αποδείχτηκαν οι αριθμοί λοίμωξης το περασμένο καλοκαίρι και τι καταστροφική δύναμη ανέπτυξε ο ιός μετά. Το τέταρτο κύμα θα έρθει. Το εάν θα έρθει ως ένας ελαφρύς παφλασμός ή ως φουρτούνα, εξαρτάται από εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΠηγή