Συγγνώμη και ευνοϊκή μεταχείριση ζητάει ο τράπερ που ανατίναζε Α.Τ.Μ.


Ο τράπερ Don Leon είναι εκείνος που συμμετείχε μαζί με άλλα μέλη σε σπείρα που ανατίναζε Α.Τ.Μ. Ο ίδιος βρέθηκε στην προανακριτική αίθουσα όπου και έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Ο νεαρός αποδέχεται ορισμένες από τις πράξεις που έχουν συμπεριλάβει οι αστυνομικοί στη δικογραφία, ζητάει συγγνώμη και δηλώνει πως θέλει να συνεργαστεί με τις αρχές, ζητώντας την επιείκεια των «Δικαστών και Εισαγγελέα». Τονίζει ακόμη πως «δεν ήθελα να κάνω κακό σε κανέναν», ενώ στέκεται και στο νέο του κομμάτι που κυκλοφορεί, λέγοντας στους αστυνομικούς πως είναι «το όνειρό μου» και πως «θέλω να πάει αρκετά καλά».

Στα έγγραφα, οι αστυνομικοί αναφέρονται και σε περιστατικό με πυροβολισμούς με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, όπου τα μέλη της σπείρας των ΑΤΜ, που συμμετείχε ο τράπερ, χρησιμοποίησαν ακόμη και καλάσνικοφ! Συνολικά οι αστυνομικοί έχουν καταγράψει 28 περιπτώσεις των εγκληματικών πράξεων των συλληφθέντων.

Η κατάθεση του τράπερ στις αρχές

«Είμαι 26 χρόνων, ο πατέρας μου έχει πεθάνει πριν από δύο χρόνια περίπου. Η μητέρα μου είναι παντρεμένη με άλλον άντρα τον πατριό μου. Εγώ μεγάλωσα στο σπίτι της μάνας μου στα Λιόσια εκεί πήγα σχολείο εκεί έκανα παρέες και μεγάλωσα με τον πατριό μου. Στα 18 έγινα για πρώτη φορά πατέρας.(…) Τους τελευταίους έξι μήνες άρχισα να ασχολούμαι επαγγελματικά με το τραγούδι και την τραπ μουσική ηχογραφώ τραγούδια μου αρέσει με ηρεμεί και με χαλαρώνει. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσει και το πρώτο μου σόλο και θέλω να αρέσει στον κόσμο γιατί πάλεψα πολύ για αυτό το κομμάτι. Το ονειρεύτηκα το προσπάθησα πιστεύω είναι καλό.», είπε στην κατάθεση του ο τράπερ, εξηγώντας το παρελθόν του και τα όσα έχει βιώσει μέχρι σ ημέρας

Σχετικά με τις κατηγορίες ανέφερε ότι: «Τώρα για αυτά που με κατηγορείτε δεν τα έχω κάνει όλα. Δεν είμαι κακός άνθρωπος. Σε οποίες εκρήξεις ήμουν, πάντα προστάτευα τα άτομα, τους φύλακες που μπορεί να ήταν εκεί, και τους έλεγα ότι θα γίνει έκρηξη να τρέξουν να φύγουν να μην τραυματιστεί κανένας. Με το μαύρο αμάξι έχω πάει σε μια πράξη. Ήταν αρχές του Ιανουαρίου 2021 λίγες ημέρες μετά την Πρωτοχρονιά».

Ο ίδιος περιέγραψε μεταξύ άλλων λεπτομέρειες από ένα συμβάν: «Ξεκινήσαμε από το Καποτά και είχαμε σχεδιάσει να πάμε στο Λατομείο στη Λάρυμνα στην Φθιώτιδα. Εκεί υπήρχε ένα ΑΤΜ το οποίο ανατινάξαμε. Σε εκείνη την πράξη πήρα λεφτά δεν θυμάμαι πόσα άλλα δεν ήταν πολλά. Δεν θέλω να σας πω με ποιους άλλα ήμουν σε αυτή την πράξη. Γυρίσαμε θυμάμαι και αφήσαμε το αυτοκίνητο στο Καποτά. Μετά έμαθα ότι το βρήκατε και το πήρατε. Στη δεύτερη πράξη που έχω κάνει στο Περιστέρι έπεσαν πυροβολισμοί με τη ΔΙΑΣ. Ήταν τον Φεβρουάριο. Δεν συμμετείχα ήμουν στο σημείο αλλά για μάτι. Ήμουν με ένα άλλο αυτοκίνητο δεν θέλω να σας πω ποιο. Δεν ήμουν από αυτούς που πυροβόλησαν. Στο αμάξι έχω ένα πιστόλι αν τραβήξετε με δύναμη τα πλαστικά θα το βρείτε κρυμμένο. Ζητώ συγγνώμη για όσα έκανα και θέλω την επιείκεια δικαστών και εισαγγελέων».

Ο τράπερ αποδέχεται πως ήταν εκείνος που απεικονίζεται σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας που του έδειξαν οι αστυνομικοί σε ακόμη μια ανατίναξη ΑΤΜ στου Ρέντη. «Εγώ είμαι αυτός με τα μαύρα ρούχα στο βίντεο που μου δείχνετε. Είμαι ο δεύτερος που κλωτσάει την πόρτα και ο δεύτερος που μπαίνω από το μικρό παραθυράκι και πάω στο ΑΤΜ. Είχε μπογιά και δεν πήραμε λεφτά. Εγώ είμαι αυτός που λέει σε έναν εργάτη που κουβαλάει φρούτα να φύγει μακριά γιατί θα γίνει έκρηξη», είπε.

Η πορεία του τράπερ στο τραγούδι

Ο συγκεκριμένος άνδρας έκανε τα πρώτα του βήματα στην τραπ καθώς δεν είναι αρκετά γνωστός και φαίνεται πως συνδύασε το τραγούδι με την εγκληματική του δράση.

Το προφίλ του στο Instagram που μετράει μόλις 7.000 ακόλουθους είναι γεμάτο με φωτογραφίες από τη σχετικά άνετη ζωή που έκανε. Ο ίδιος παράλληλα αναρτούσε φωτογραφίες με όπλα και fullface.

Πως εξαρθρώθηκε η σπείρα των ΑΤΜ

Όλα έγιναν την περασμένη Πέμπτη 22 Ιουλίου όταν άνδρες της Ασφάλειας προχώρησαν στη σύλληψη πέντε ατόμων.

Οι τέσσερις είναι ημεδαποί ηλικίας 22, 25, 26 και 27 ετών και ο πέμπτος 25χρονος αλλοδαπός. Οι τρεις ημεδαποί (22χρονος, 26χρονος και 27χρονος) καθώς και ο 25χρονος αλλοδαπός, εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας στην περιοχή του Θεολόγου Φθιώτιδας, ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν στην έδρα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, όπου και συνελήφθησαν.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του έτους 2020, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπρατταν διαρρήξεις Α.Τ.Μ. με εκρηκτικά και εύφλεκτα αέρια, κλοπές ΙΧΕ αυτοκινήτων και χρήσης αυτών για την τέλεση των πράξεων, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, προκειμένου να αποκομίσουν σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρας ανθρωποκτονίας, ληστειών, διακεκριμένων κλοπών και απόπειρες αυτών, εκρήξεις κατά συναυτουργία και λοιπές παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, πλαστογραφιών, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Επιπρόσθετα ο 25χρονος κατηγορείται για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.Πηγή