Ήπειρος: Στη Μονή Βελλάς η συναυλία του Δημήτρη Υφαντή και του Νίκου Ζωιδάκη

Λόγω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας και με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε (α) περιοχές NATURA, (β) δάση, (γ) εθνικούς δρυμούς, (δ) αισθητικά δάση και (ε) άλση εντός οικιστικών ιστών, η συναυλία που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Πωγωνίου στα πλαίσια του Έργου POLYPHONIA «Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού, μέσω της διατήρησης της Πολυφωνικής Μουσικής, ως μοναδικό στοιχείο της Διασυνοριακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς», θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο της Μονής Βελλάς κι όχι στη Λίμνη Ζαραβίνας. 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021 στις 20:30. Νωρίτερα, στις 19:45,  θα υπάρξουν παράλληλες δράσεις. Στη σκηνή θα ανέβουν τα Πολυφωνικά Συγκροτήματα του Δήμου Πωγωνίου και  του Ομίλου «ΣΕΛΛΟΙ» (Ανω Δρόπολη) με τους Νίκο Ζωιδάκη και Δημήτρη Υφαντή δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα πολυφωνίας.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών του Προγράμματος Interreg IPA II CBC «Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020».