Δήμος Ν. Σκουφά: Τελετή μνήμης ολοκαυτώματος Κομμένου

Oι μνήμες από την άνανδρη σφαγή 317 συνανθρώπων μας από τους Γερμανούς εισβολείς στο μαρτυρικό Κομμένο, παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο.

Την Κυριακή, το πρωί της 16ης Αυγούστου, τιμήθηκε η μνήμη των θυμάτων της Ναζιστικής θηριωδίας με μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο μνημείο στο Κομμένο.

Μετά το μνημόσυνο στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου, πρωτοστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Άρτης κκ. Καλλίνικου, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση μπροστά από το Ηρώο.

Η εκδήλωση μνήμης συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό της Δημάρχου Νικολάου Σκουφά κ. Ροζίνας Βαβέτση, ενώ στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας κ. Θανάσης Παπαδόπουλος ο οποίος ανέλυσε το χρονικό της σφαγής.

Χαιρετισμό που διαβάστηκε, απέστειλε η Αυτού Εξοχότητα του Πρέσβη  της Ρωσίας στην Ελλάδα κ. Αντρέι Μάσλοβ.

Ακολούθησε το προσκλητήριο των νεκρών με την ανάγνωση των ονομάτων όλων των θυμάτων, και στη συνέχεια η κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους προσκεκλημένους.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της κατάθεσης στεφάνου από τους επιζήσαντες του ολοκαυτώματος.

Την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, τίμησαν με την παρουσία τους επίσης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Στύλιος ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, οι βουλευτές Άρτας κ. Όλγα Γεροβασίλη και κ. Χρήστος Γκόκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, η Αυτού Εξοχότητα της Πρέσβειρας της Αυστρίας στην Ελλάδα κ. Hermine Poppeller, η Γενική Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Sibylla Bendig μαζί με την Επίτιμη Πρόξενο κ. Kerstin Lohr, ο Ακόλουθος της Ελβετικής Πρεσβείας στην Ελλάδα κ. Rocco Vitale, ο Δήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας κ. Γιάννης Σταθάς, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Χρήστος Χασιάκος, ο Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Γιώργος Πανέτας, η Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Βασιλική Τσώτου, ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε Ζαλόγγου κ. Γεώργιος Σαριάνογλου, και ο Πρόεδρος της Τ.Κ της μαρτυρικής Κρυοπηγής κ. Ιωάννης Τσούτσης.

Τις ένοπλες δυνάμεις και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ εκπροσώπησε ο Διοικητής της 8ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας πεζικού, Ταξίαρχος κ. Χρήστος Σιόρεντας, εκ μέρους του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Β. Ελλάδας στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Διευθυντής Αστυνομίας Άρτας, Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Βασιλείου, ενώ από πλευρά Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το παρών έδωσε ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας, Αντιπύραρχος κ. Γεώργιος Δημητρίου.

Στην εκδήλωση μνήμης παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και απλοί πολίτες.