Οι Ταλιμπάν «σκοτώνουν αθώα παιδιά» καταγγέλλει πρώην υπουργός – Σκληρές εικόνες


«Οι Ταλιμπάν προσπαθούν να ηγηθούν του Αφγανιστάν, σκοτώνοντας μικρά παιδιά και ηλικιωμένους», έγραψε σε ανάρτηση του στο Twitter ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της χώρας Μασούντ Ανταράμπι.

Ο αξιωματούχος της αφγανικής κυβέρνησης, που κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα αμέσως μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, εκθέτοντας τις ΗΠΑ και προκαλώντας προσφυγικές και άλλες ανησυχίες σε ολόκληρη τη Δύση, απολύθηκε από τον πρώην Αφγανό πρόεδρο, Ασράφ Γκάνι, τον περασμένο Μάρτιο.

Ο ίδιος τονίζει στην ανάρτηση του ότι «οι Ταλιμπάν δεν μπορούν να κυβερνήσουν το έθνος με τέτοιες ενέργειες». «Στην Ανταράμπ οι Ταλιμπάν πραγματοποιούν έρευνες στα σπίτια χωρίς ένταλμα, συλλμβάνουν ανθρώπους χωρίς αιτία και δικαιοδοσία σκοτώνουν αθώους πολίτες» συνεχίζει. «Αποτέλεσμα αυτό είναι οι πολίτες της χώρας να πρέπει να εναντιωθούν σε αυτή την αγριότητα για να προστατέψουν τις ζωές τους, την τιμή τους, την αξιοπρέπεια και τις ιδιοκτησίες τους.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες της μεγάλης αναταραχής στο Αφγανιστάν πρώην μέλη του στρατού της χώρας έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με την τοπική πολιτοφυλακή από μια βάση στην κοιλάδα Παντσίρ και εναντιώνονται στους Ταλιμπάν υπό το πρόσταγμα του πρώην αντιπρόεδρου, Αμρούλα Σάλεχ.



Πηγή