Ράπτη: Εγκαινιάστηκε η Μονάδα Τηλεψυχιατρικής στο Πολυδύναμο Ιατρείο Σύμης


Την ιδιαίτερη συγκίνηση της που βρέθηκε  σε αυτό το υπέροχο νησί της πατρίδας, εξέφρασε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη εγκαινιάζοντας  το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΠΙ) Σύμης.

Η Μονάδα Τηλεψυχιατρικής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης, υπό τη μορφή ολοκληρωμένου ψηφιακού εξωτερικού ιατρείου, θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους του νησιού να λαμβάνουν, πέραν της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, υπηρεσίες εκτίμησης και διάγνωσης των ασθενών, τακτικής παρακολούθησής τους, συνταγογράφησης φαρμάκων, αντιμετώπισης οξέων περιστατικών, καθώς και υπηρεσίες έκδοσης πιστοποιητικών.

Οι υπηρεσίες αυτές θα παρέχονται όλο το 24ωρο, επτά (7) ημέρες την εβδομάδα. Στόχος η ποιοτική και αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών Ψυχικής Υγείας σε ενήλικες, παιδιά και έφηβους κατοίκους απομακρυσμένων νησιωτικών και ορεινών περιοχών.

Το έργο υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Κλίμακα».

Μετά το πέρας των εγκαινίων, η κ. Ράπτη, παρουσία και του αν. υπουργού  Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου  Παπαθανάση, δήλωσε:

«Η ανάπτυξη Μονάδας Τηλεψυχιατρικής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης,αποτελεί έμπρακτη απόδειξηότι η Κυβέρνησή μας δεν ξεχνά ποτέ την ακριτική Ελλάδα.

Το έργο που εγκαινιάσαμε σήμερα θα προσφέρει άμεσα ποιοτικές υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας στους κατοίκους του νησιού, χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις, μέσω της χρήσης διαδικτύου, από εξειδικευμένους επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας.

Στο δύσκολο αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και στο δρόμο μετά, είμαστε όλοι μαζί για να επανέλθουμε με ασφάλεια στην κανονικότητα, υποστηρίζοντας με όλες μας τις δυνάμεις τον Άνθρωπο».

Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελόριζου Χρυσόστομος Β΄,  ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Α. Στεφανής, ο δήμαρχος Σύμης Λ. Παπακαλοδούκας, οι Βουλευτές Δωδεκανήσων Μ. Ιατρίδη, Β. Υψηλάντης, Ι. Παππάς και η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Χ. Γιασιράνη.Πηγή