Ήπειρος: Φεστιβάλ αναρρίχησης στην Κόνιτσα

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε στην Κόνιτσα  από 24-27/9/2021, το Φεστιβάλ Αναρρίχησης με την επωνυμία «KonitsAthlon”, στα πλαίσια του έργου με τίτλο  «Ανάπτυξη και προώθηση του extreme tourism στη διασυνοριακή περιοχή  Ελλάδα- Αλβανία»  με ακρωνύμιο «ΕΧ.TOUR». Επικεφαλής εταίρος ήταν η Περιφέρεια Ηπείρου  και συμμετέχοντες εταίροι ο Δήμος Κόνιτσας και ο Δήμος Πρεμετής . 

Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου πλήθος επισκεπτών κάθε ηλικίας εξασκήθηκε με την καθοδήγηση πιστοποιημένων εκπαιδευτών στο σπορ της αναρρίχησης σε τεχνητή πίστα που είχε τοποθετηθεί στην πλατεία της Κόνιτσας, αλλά και στα μοναδικά αναρριχητικά πεδία της περιοχής, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στις παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ (rafting, Canoe-kayak, Paragliding, fly fishing και Trekking σε οικολογικές διαδρομές γύρω από την Κόνιτσα). Η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες ήταν δωρεάν και η υλοποίησή τους έγινε με απόλυτη ασφάλεια από έμπειρους επαγγελματίες των extreme sports.

Την παρουσίαση του προγράμματος «EX.TOUR” έκανε ο project manager του έργου Μάνος Κυβεντίδης ο οποίος ανέπτυξε τα όσα περιλαμβάνει το πρόγραμμα με στόχο  την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης της διασυνοριακής περιοχής Κόνιτσας και Πρεμετής μέσω του τουρισμού περιπέτειας. 

Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου φιλοξενήθηκαν στην Κόνιτσα γνωστοί Ελληνες Travel Bloggers οι οποίοι με συνεχείς αναρτήσεις τους στα social media διαφήμισαν τις ομορφιές της περιοχής, αλλά και τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν.

Παράλληλα το Φεστιβάλ Αναρρίχησης και οι παράλληλες δράσεις προβλήθηκαν μέσα από ζωντανές συνδέσεις σε ενημερωτικές εκπομπές κεντρικών ΜΜΕ.   

Ο Δήμαρχος ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες. Για τη νέα χρονιά προγραμματίζονται και άλλες τέτοιου είδους δράσεις, ώστε να καταστεί η περιοχή μας πόλος έλξης, μετά και τις συνεχείς παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με την τουριστική προβολή της περιοχής.