Άρτα: 1η Οκτώβρη ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Αρταίων

Την πρώτη Οκτωβρίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία, τα Κ.Α.Π.Η, ανοίγουν ξανά τις πόρτες του με ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τα  Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Αρταίων, σε όλη αυτή την δύσκολη περίοδο, προσέφεραν τις υπηρεσίες στους ηλικιωμένους βοηθώντας τους να ξεπεράσουν τις τρικυμίες της πανδημίας. Ειδικά την περίοδο του εγκλεισμού, ήταν δίπλα στους ηλικιωμένους τόσο με συχνή και πολλές φορές καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία όσο και με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιχνηλατώντας τις ανάγκες τους και βοηθώντας σε πρακτικά θέματα.  

Πλέον, και σε εφαρμογή της σχετικής ΚΥΑ, τα ΚΑΠΗ ξανανοίγουν ως με τη συμμετοχή μόνο ωφελούμενων και εργαζομένων οι οποίοι:

α) είτε έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10, στον υπεύθυνο που ορίζεται από την εκάστοτε δομή,

β) είτε επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

Η προσέλευση των μελών, θα γίνεται μετά από τηλεφωνική επικοινωνία για ραντεβού, για την παροχή αυστηρά των υγειονομικών  υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, δεν επιτρέπεται η προσέλευση για λόγους ψυχαγωγίας ή για άσκηση κοινωνικής δραστηριότητας.

Πληροφορίες: ΚΕΝΤΡΙΚΟ  Κ.Α.Π.Η. ΤΗΛ. 2681070165