Διερευνητικές Ελλάδας – Τουρκίας: Ο επόμενος γύρος ξεκινά στην Άγκυρα στις 6 Οκτωβρίου


Ο 63ος γύρος των Διερευνητικών Επαφών θα λάβει χώρα στην Άγκυρα, στις 6 Οκτωβρίου 2021, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται πως στις 16 Μαρτίου είχε ολοκληρωθεί ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με τη συνάντηση να πραγματοποιείται σε καλό κλίμα.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα το πρωί το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε εμπρηστικές ανακοινώσεις για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία.

Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για «μαξιμαλιστικές θέσεις», ότι θέλει να επιβάλλει τις θέσεις της στην Τουρκία και απειλεί την περιφερειακή ειρήνη.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Οι μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας για τις θαλάσσιες ζώνες αλλά και για τον εναέριο χώρο είναι ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο. Είναι ένα όνειρο της Ελλάδος ότι μπορεί δημιουργώντας στρατιωτικές συμμαχίες που δημιουργούν προβλήματα και εντός του ΝΑΤΟ ότι θα μπορέσει να επιβάλλει τις θέσεις της στην Τουρκία.

Τέτοιες μάταιες προσπάθειες ουσιαστικά αυξάνουν την αποφασιστικότητά μας για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο, όπως και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Η Ελλάδα αντί να συνεργαστεί, εξοπλίζεται, προσπαθεί να αποξενώσει την Τουρκία και αυτό θα προκαλέσει ζημιές στην ΕΕ, στην περιφερειακή ειρήνη και τη σταθερότητα».Πηγή