Βρετανία: Ο Κάρολος και η Καμίλα στην Ιορδανία και στην Αίγυπτο τον Νοέμβριο


Ο πρίγκιπας Κάρολος, κληρονόμος του βρετανικού θρόνου, και η σύζυγός του Καμίλα θα επισκεφθούν στα μέσα Νοεμβρίου την Ιορδανία και την Αίγυπτο, στο πλαίσιο του πρώτου μεγάλου ταξιδιού τους στο εξωτερικό, από την έναρξη της πανδημίας Covid-19, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες τους.

Το ταξίδι αυτό, που έχει προγραμματιστεί για τις 16-19 Νοεμβρίου, θα ξεκινήσει από την Ιορδανία και θα ολοκληρωθεί στην Αίγυπτο.

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό στο Twitter του ζευγαριού διευκρινίζεται ότι το ταξίδι τους θα επικεντρωθεί στην κλιματική κρίση, μετά τη Διεθνή Σύνοδο για το Κλίμα (COP26), που αναμένεται να διεξαχθεί στις αρχές Νοεμβρίου στη Γλασκόβη (Σκωτία).

Η Αίγυπτος έχει οριστεί για να αναλάβει την προεδρία της COP27 το 2022.

Ένα ακόμη θέμα στην ατζέντα του ταξιδιού, το οποίο οργανώθηκε έπειτα από αίτημα της βρετανικής κυβέρνησης, θα είναι εκείνο του διαθρησκευτικού διαλόγου, διευκρίνισε το Clarence House, οι υπηρεσίες του ζεύγους.

Επιπλέον, αναμένεται ο Κάρολος να συναντηθεί στην Ιορδανία με ανθρωπιστικές οργανώσεις, που στηρίζει οικονομικά, μεταξύ άλλων την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ενώ θα υπογραμμίσει τον ρόλο της Ιορδανίας στην υποδοχή εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων.

Η Καμίλα αναμένεται να συμμετάσχει σε μια συνάντηση για τη σημασία της εκπαίδευσης για τα κορίτσια.

Στην Αίγυπτο, το ζευγάρι έχει προσκληθεί, μεταξύ άλλων, σε μια δεξίωση με φόντο τις διάσημες πυραμίδες της Γκίζας



Πηγή