Ήπειρος: Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου στην Κόνιτσα

Με τιμή και λαμπρότητα ολοκληρώθηκε ο εορτασμός της επετείου του Έπους του 1940 στην Κόνιτσα.

Το πρωί της 27ης Οκτωβρίου 2021 στο Γυμνάσιο, στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑΛ, στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία της Κόνιτσας πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις με θέμα σχετικό με την Επέτειο του «ΟΧΙ». Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση με τη συμμετοχή μαθητών, καθηγητών, δασκάλων όλων των σχολείων και ιδρυμάτων στο  Μαυσωλείο Πεσόντων 1940, που βρίσκεται στο παρεκκλήσιο «Άγιος Αθανάσιος», καθώς και επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο λόφο του Εφέδρου Ανθυπολοχαγού Παύλου Παυλίδη στο Ελεύθερο Κόνιτσας. 

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την εθνική επέτειο ολοκληρώθηκαν με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, αφού προηγήθηκαν Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα και Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων στο προαύλιο του Δημαρχείου και ομιλία από τον Διευθυντή του Γ’ Δημοτικού Σχολείου κ. Παναγιώτη Κύρκο με θέμα: «Μια αφήγηση για την ύβρη, την παραφροσύνη, τη νέμεση και την πτώση». 

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Δήμαρχος Κόνιτσας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι στρατιωτικών, αστυνομικών και τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.