Συλλήψεις αντιεμβολιαστών για διασπορά fake news με εντολή Εισαγγελέα


Ενδεικτική η σύλληψη με εντολή της Εισαγγελίας του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τα fake news.

Σε εφαρμογή έχει τεθεί πλέον η εφαρμογή των νέων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα όσον αφορά τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εισαγγελία θα προχωρά σε συλλήψεις για τους αντιεμβολιαστές που παροτρύνουν πολίτες να μην εμβολιάζονται ή να μην δέχονται ιατρικές υπηρεσίες για την πανδημία.

Ενδεικτική η σύλληψη με εντολή της Εισαγγελίας του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τα fake news. Ειδικότερα, οι αστυνομικές Αρχές έλαβαν εντολή να συλλάβουν τον δικηγόρο, καθώς στην Εισαγγελία διενεργείται κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, από την περασμένη Τρίτη, με αφορμή υλικό που διαβιβάστηκε από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο φάκελος περιέχει συνημμένα ηλεκτρονικά αρχεία, στα οποία ο δικηγόρος εμφανίζεται να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, ότι οι διασωληνώσεις των ασθενών γίνονται χωρίς λόγο και ότι τα εμβόλια έχουν παρενέργειες.

Ο ίδιος συνελήφθη από άνδρες που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος καθώς ως δικηγόρος έχει ειδική δωσιδικία.

Η δικογραφία επέστρεψε σήμερα πίσω στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από το Αστυνομικό τμήμα που επιλήφθηκε της σύλληψης και πλέον οι εισαγγελικές Αρχές θα κρίνουν τις επόμενες ποινικές ενέργειες της, είτε απαγγέλλοντας κατηγορίες σε βάρος του δικηγόρου είτε συνεχίζοντας την έρευνα για τη μελέτη και συλλογή επιπλέον στοιχείων. Αν τελικά ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών αφού, λόγω της ιδιότητάς του, θα πρέπει να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.



Πηγή