Δυνατή ανοσία τρεις μήνες μετά με την αναμνηστική δόση


Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, την καθηγήτρια παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκα Μαγιορκίνη.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πηγαίνουμε έγκαιρα στο γιατρό αν έχουμε συμπτώματα. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, οι ασθενείς πηγαίνουν αργά και είναι δύσκολο να γίνουν καλά».

Από την πλευρά της, η κα Παπαευαγγέλου είπε:  «Τα ενεργά κρούσματα είναι 54.000. Με τη μεγάλη διασπορά που έχουμε στην κοινότητα, η πίεση στο ΕΣΥ θα συνεχιστεί για τις επόμενες εβδομάδες».

«Η πληρότητα των ΜΕΘ είναι στο 88% μετά από αύξηση των κλινών. Από το τέλος του Οκτωβρίου μέχρι σήμερα έχουν γίνει 1,2 εκατ. εμβολισμοί. 320.000 συνάνθρωποι μας έκαναν την πρώτη δόση», συνέχισε. 

Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου, η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.

Τις τελευταίες δέκα ημέρες έχει ανακοπεί η ανοδική τάση της πανδημίας, όπως ανέφερε.

Παράλληλα, «μονοδρομο» χαρακτήρισε τον εμβολιασμό.

«Μέχρι σήμερα έχουν γίνει ποαγκοσμίως πάνω από 7,5 δισ. δόσεις του εμβολίου. Το εμβόλιο δεν είναι καινούργιο, ούτε πειραματικό. Ακόμα και για την τρίτη δόση έχουμε πολλά δεδομένα. Είναι ασφαλής» τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου.

Στη συνέχεια τόνισε ότι τρεις μήνες μετά τον εμβολιασμό με την τρίτη δόση, τα αντισώματα παραμένουν αυξημένα.

Παρακολουθείστε την ζωντανά:

Πηγή