Πως ο κορωνοϊός δεν θα χαλάσει τα φετινά σας Χριστούγεννα


«Παρούσα» θα είναι η πανδημία και τα φετινά Χριστούγεννα, πως ο κορωνοϊός δεν θα χαλάσει τις γιορτές;

Τέσσερις τρόποι θα μας προφυλάξουν από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον Simon Nicholas Williams, Ανώτερο Λέκτορα του Πανεπιστημίου Swansea.

Εμβολιαστείτε

Ακόμα και αν ακόμα δεν έχετε εμβολιαστεί, η χορήγηση της πρώτης δόσης, εκτός από την ενισχυτική τρίτη δόση που φυσικά είναι απαραίτητη, επιβάλλεται να μπει στην χριστουγεννιάτικη σας λίστα.

Πρόσφατη αγγλική μελέτη ανέδειξε ότι ακόμα κι αν κολλήσετε κορωνοϊό, αλλά έχετε πλήρως εμβολιαστεί, μειώνονται οι πιθανότητες μετάδοσής του ιού στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον περίπου κατά 27%.

Ελαττώστε τις κοινωνικές σας επαφές πριν τις γιορτές

Αν έχετε εμβολιαστεί, καλό είναι να εκτεθείτε όσο το δυνατόν λιγότερο στον ιό μέχρι τις γιορτές. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να περιορίσετε τις κοινωνικές σας επαφές.

Ένα ασφαλές μέτρο είναι να διατηρήσετε ένα στενό κύκλο επαφών με τα ίδια πρόσωπα, περιορίζοντας παράλληλα και τις μεγάλες συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους.

Μικρότερες κοινωνικά συνευρέσεις

Ο κανόνας των 6 ή ακόμα και λιγότερων ατόμων πρέπει να εφαρμοστεί και φέτος στο εορταστικό τραπέζι. Στοιχεία ερευνών άλλωστε έχουν αποδείξει ότι αντίστοιχοι περιορισμοί στη συγκέντρωση ατόμων σε κλειστούς χώρους είναι ακόμα ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσουμε τον αριθμό των επαφών μας και να περιορίσουμε τη μετάδοση του ιού.

Καλός αερισμός των κλειστών χώρων

Ο ιός μεταφέρεται μέσω του αέρα, οπότε ακόμα ένα αποτελεσματικό μέτρο για να περιορίσουμε τη διάδοσή του στους εσωτερικούς χώρους είναι ο καλός αερισμός τους.

Αφήστε το παράθυρο λίγο ανοιχτό ή στην ανάκληση.



Πηγή