Παγώνη: Ο κορωνοϊός θα μείνει, δεν θα είναι επιθετικός


Τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί τις τελευταίες ημέρες, αλλά οι δείκτες που ανησυχούν την ιατρική κοινότητα είναι θάνατοι και ΜΕΘ

Το γεγονός ότι ο κορωνοϊός εδώ θα είναι, αλλά θα πάψει να είναι τόσο επιθετικός, τόνισε η Ματίνα Παγώνη, η οποία για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης σημείωσε ότι η ιατρική είναι βήμα – βήμα.

Αναλυτικότερα, η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι «η Βόρεια Ελλάδα έχει πληρότητα 98%. Τα περισσότερα νοσοκομεία δεν έχουν κρεβάτια. Είναι λίγα τα κρεβάτια».

Όπως ανέφερε, τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί τις τελευταίες ημέρες, αλλά οι δείκτες που ανησυχούν την ιατρική κοινότητα είναι θάνατοι και ΜΕΘ, και εκεί πρέπει να εστιάσουμε. 

Απαντώντας σε ερωτήματα τηλεθεατών του ΣΚΑΪ, η γιατρός διευκρίνισε πως όσοι έχουν κάνει εμβόλιο Johnson η τρίτη δόση είναι στους 2 μήνες, με τα υπόλοιπα εμβόλια (AstraZeneca, Pfizer, Moderna) στους 3 μήνες.

Οι μεταμοσχευμένοι πρέπει να κάνουν εμβόλιο οπωσδήποτε, υπογράμμισε, ίσα – ίσα είναι πιο επιρρεπείς στις ιώσεις, τις λοιμώξεις και στον ιό που είδατε την επιθετικότητά του.

«Δεν ασχολούμαστε με αντισώματα και αριθμό αντισωμάτων, κάνουμε τις δόσεις κανονικά και την τρίτη δόση», δήλωσε η Ματίνα Παγώνη. 

Στις δυο ομάδες 12 – 15 και 15 – 17 ετών τα ποσοστά εμβολιασμού είναι ακόμα χαμηλά είπε. Στο πλαίσιο αυτό, απηύθυνε έκκληση στις μητέρες να εμβολιάσουν τα παιδιά. «Οι μελέτες είναι θετικές και ασφαλείς για τα παιδιά».

Όσον αφορά στο εμβόλιο της γρίπης ανέφερε ότι κανονικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, και μπορούν οι πολίτες να το κάνουν όποτε θέλουν, αλλά ας αφήσουν μια εβδομάδα – 10 μέρες διαφορά από τον εμβόλιο κατά της COVID να κάνουν και το εμβόλιο γρίπης. «Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο θα έχουμε τα περιστατικά της γρίπης να πάνε να εμβολιαστούν και για τη γρίπη» τόνισε. Πηγή