Θεμιστοκλέους για εμβολιασμούς: Προτεραιότητα όσοι κλείνουν για 1η δόση


Το άνοιγμα της πλατφόρμας για την αναμνηστική δόση στους 3 μήνες προσέλκυσε πολύ κόσμο

Στο άνοιγμα της πλατφόρμας για την 3η δόση αναφέρθηκε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος ξεκαθάρισε ταυτόχρονα ότι υπάρχει προτεραιότητα στα εμβόλια για όσους κλείνουν για την πρώτη δόση.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μιλώντας στο Open, δήλωσε ότι το άνοιγμα της πλατφόρμας για την αναμνηστική δόση στους 3 μήνες προσέλκυσε πολύ κόσμο. Ενδεικτικά, ανέφερε ότι σημειώθηκε ρεκόρ με 2,2 εκατομμύρια νέους χρήστες.

Ταυτόχρονα, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι υπάρχει προτεραιότητα στα εμβόλια για όσους κλείνουν για την πρώτη δόση και στην πορεία ανοίγουν ραντεβού για όσους θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση.

Επίσης, σημείωσε πως την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κρατηθεί 100.000 ραντεβού για 1η δόση. Μόλις καλύφθηκαν οι 40.000, άνοιξαν και οι υπόλοιπες 60.000 για την 3η δόση, οι οποίες καλύφθηκαν αμέσως.

«Μέσα στη εβδομάδα θα υπάρξει και άλλη διαθεσιμότητα σε ραντεβού», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους. Αναφορικά με τις καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν στο σύστημα χθες το βράδυ είπε πως ήταν κάτι αναμενόμενο, καθώς ήταν πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον από τους πολίτες για να κλείσουν ραντεβού. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση.Πηγή