Πάνω από 130.000 ραντεβού τις πρώτες ώρες που άνοιξε η πλατφόρμα για την 3η δόση


Μειώθηκε το χρονικό διάστημα από τους 6 στους 3 μήνες για τη χορήγηση της τρίτης δόσης

Περισσότερα από 130.000 ραντεβού για τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού έχουν κλειστεί από τις πρώτες ώρες που άνοιξε η πλατφόρμα.

Χθες, η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμών έδωσε το πράσινο φως για να μειωθεί το χρονικό διάστημα από 6 στους 3 μήνες για τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης.

Αυτό συνέβη επειδή ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού μέσα στον χειμώνα είναι αυξημένος, πόσο μάλλον μετά την εμφάνιση παραλλαγής Omicron. Επίσης, για την επίσπευση έπαιξαν ρόλο τα θετικά αποτελέσματα των μελετών στο Ισραήλ για την ενίσχυση της κυτταρικής ανοσίας του πληθυσμού, έπειτα από τη χορήγηση της αναμνηστικής τρίτης δόσης.

Νωρίτερα σήμερα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο Open, δήλωσε ότι το άνοιγμα της πλατφόρμας για την αναμνηστική δόση στους 3 μήνες προσέλκυσε πολύ κόσμο, ενώ σημειώθηκε ρεκόρ με 2,2 εκατομμύρια νέους χρήστες.

Ταυτόχρονα, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι υπάρχει προτεραιότητα στα εμβόλια για όσους κλείνουν για την πρώτη δόση και στην πορεία ανοίγουν ραντεβού για όσους θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση.

Επίσης, σημείωσε πως την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κρατηθεί 100.000 ραντεβού για 1η δόση. Μόλις καλύφθηκαν οι 40.000, άνοιξαν και οι υπόλοιπες 60.000 για την 3η δόση, οι οποίες καλύφθηκαν αμέσως.

«Μέσα στη εβδομάδα θα υπάρξει και άλλη διαθεσιμότητα σε ραντεβού», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους. Αναφορικά με τις καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν στο σύστημα χθες το βράδυ είπε πως ήταν κάτι αναμενόμενο, καθώς ήταν πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον από τους πολίτες για να κλείσουν ραντεβού. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση.Πηγή