Κύκλωμα αστυνομικών: Η άγνωστη ιστορία του «επιχειρηματία» που έχασε την ταυτότητά του


Ένα απίστευτο περιστατικό, που δείχνει ότι το κύκλωμα που πουλούσε πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια δρούσε με «επιχειρησιακό θράσος» έρχεται στο φως της δημοσιότητας

Πρόκειται για συμβάν του περασμένου καλοκαιριού, το οποίο θορύβησε τις Αρχές και έγινε αφορμή για να επιταχυνθούν οι έρευνες.

Τον περασμένο Ιούνιο άντρας αλβανικής καταγωγής με επιχειρηματική δραστηριότητα στην Αγγλία μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Μενιδίου και δήλωσε ότι έχει χάσει την ταυτότητά του και θέλει να την επανεκδώσει.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί του Τ.Α. Μενιδίου, η ταυτότητα που έχασε ήταν πλαστή. Είχε εκδοθεί από Τμήμα Ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας έναντι τιμήματος ύψους 50.000 ευρώ. Μάλιστα, ο μάρτυρας για την έκδοση της πλαστής ταυτότητας ήταν πρόσωπο-φάντασμα που δεν υπήρχε.

Παρά ταύτα ο κάτοχος της χαμένης ταυτότητας φαίνεται πως ένιωθε τόσο… σίγουρος που πήγε σαν… κύριος στο Μενίδι για την επανέκδοσή της. Αυτό που δεν υπολόγιζε ήταν ότι οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μενιδίου θα αντιληφθούν τι συμβαίνει. Έτσι, σε βάρος του άντρα αλβανικής καταγωγής σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ ενημερώθηκε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για τη σοβαρή αυτή υπόθεση.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι το κύκλωμα δεν άφησε τα στοιχεία ταυτότητας που είχαν χρησιμοποιήσει στη συγκεκριμένη περίπτωση να πάνε… χαμένα. Μόλις λίγες ημέρες μετά το σχηματισμό δικογραφίας για τον άντρα αλβανικής καταγωγής, διαπιστώθηκε ότι τα ψεύτικα στοιχεία είχαν χρησιμοποιηθεί για την έκδοση άλλης πλαστής ταυτότητας από Τμήμα Ασφαλείας της περιφέρειας. …

Το βαθύ λαρύγγι

Ένας κλειστός φάκελος που έφτασε στα γραφεία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων από ανώνυμο αποστολέα αποτέλεσε τη βάση της έρευνας για το «ξήλωμα» του κυκλώματος που πουλούσε πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια σε αλλοδαπούς κακοποιούς.

Το «βαθύ λαρύγγι» παρέδωσε έναν «θησαυρό» πληροφοριών, τον οποίο κλήθηκαν να διασταυρώσουν και να αποδείξουν οι «αδιάφθοροι» της Αστυνομίας. Η επιστολή του αγνώστου περιλαμβάνεται στην ογκώδη δικογραφία των 8.000 σελίδων και αναφέρει:

«Εδώ και 10 χρόνια μία συμμορία με μπλεγμένους μέσα αστυνόμους, δημοσίους υπαλλήλους αλλά κυρίως γνωστούς και αγνώστους του κοινού ποινικού δικαίου λυμαίνονται τον τόπο, βγάζοντας με διάφορα κόλπα ταυτότητες και διαβατήρια, σε συνεργασία με βρώμικους της Ασφάλειας σε διάφορα Τμήματα της Αθήνας αλλά και στην επαρχία.

Η ταρίφα για κάθε ταυτότητα ή διαβατήριο πάει από 30 έως 35 χιλιάρικα. Οι πελάτες είναι κυρίως Αλβανοί και Ρώσοι ποινικοί, που έχουν εντάλματα για ναρκωτικά και π… (σ.σ. εκδιδόμενες γυναίκες). Άλλοι που έχουν πάρει ταυτότητες είναι τριτοδεύτεροι που δουλεύουν σε νυχτερινά μαγαζιά, μπροστινοί σε εταιρείες με τσιγάρα, βενζινάδικα και αλλού, στριπτιτζούδες… Το καλύτερο όμως είναι και οι ταυτότητες που βγάζουν σε μπροστινούς σε ριχτάδικα μεγάλων επιχειρήσεων, θυγατρικές τους εταιρείες ΙΚΕ, που όταν φαλιρίσουν, άντε να βρεις άνθρωπο για τα χρέη τους. Όλοι αυτοί πλησιάζουν την ‘ομάδα’ για να αγοράσουν γνήσια χαρτιά με «καθαρό όνομα» για να κινούνται ελεύθερα ή για να φύγουν στο εξωτερικό.

Η δουλειά έχει ως εξής: Ο πελάτης αρχικά συνήθως μιλάει με τον… για το τι θέλει , ταυτότητα, διαβατήριο ή και δίπλωμα οδήγησης και συμφωνούν για την τιμή. Αρχικά δίνει μία προκαταβολή και τα υπόλοιπα λεφτά στο τέλος, αφού πάρει τα χαρτιά.

Το τελευταίο διάστημα, σε κάποιες ταυτότητες, βάζουν ψεύτικους μάρτυρες, δηλαδή άγνωστους ανθρώπους που δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ μπροστά τους, με σκοπό να γλιτώσουν έναν ακόμη ενδιάμεσο… (…)

Φυσικά και ο κάθε αστυνόμος που εμπλέκεται ξέρει τι γίνεται και παίρνει τα ποσοστά του αλλά πιστεύει ότι και να προκύψει το οτιδήποτε και να ακυρωθεί η ταυτότητα πάλι θα τη βγάλει καθαρή γιατί ο ταυτοτητάς φαίνεται ότι έκανε κανονικά τη δουλειά του και θα το ρίξει στην κορόιδα ότι τάχα δεν κατάλαβε και τέτοια. Ψέματα. Υπάρχουν αστείες περιπτώσεις που Αλβανοί 30 και 35 ετών πηγαίνουν και βγάζουν πρώτη φορά ταυτότητα και έχουν για μάρτυρα μαζί τους τον ‘πατέρα’ τους που είναι γύφτος. Μιλάμε για γελοία πράγματα και άμα δείτε τα πρόσωπα θα καταλάβετε ότι ο αστυνόμος που έβγαλε τέτοια ταυτότητα τα πήρε σίγουρα (…)

Κάπου το Νοέμβριο του 2018 είχαν βγάλει ταυτότητα σε μία… με ρωσικά στοιχεία που ήταν παντρεμένη με έναν Τούρκο με πολλά λεφτά και η ταυτότητα πήγε 40 χιλιάρικα. Ο Τούρκος είχε εταιρίες στα κατεχόμενα στην Κύπρο και λένε ότι κρύβεται γιατί τον κυνηγάνε οι Τούρκοι γιατί έφαγε λεφτά. (…)

Για να καταλάβετε για πόσα λεφτά μιλάμε, όπως έμαθα πρόσφατα, αρχές του έτους βγήκε μία ταυτότητα με το όνομα… και πήγε 150 χιλιάρικα (…)

Ο… είχε μπει μάρτυρας σε ταυτότητα για Ινδό που τον είχε για κηπουρό στο εξοχικό του. (…)

Οι υπάλληλοι στους Δήμους κάνουν τις μούφα εγγραφές στα δημοτολόγια. Μέσα σε μία ώρα έχουν ανοίξει μερίδες σε όποιον θες και κάνουν ότι άλλο θες, όπως εικονικούς γάμους, καρφώνουν ανύπαρκτα παιδιά σε μερίδες και άλλα.

Γι’ αυτό παίρνουν καλό μεροκάματο. Μετά είναι εύκολο να βγάλουν οι άλλοι την ταυτότητα αφού οι αστυνόμοι όταν κάνουν έλεγχο, τα στοιχεία είναι περασμένα κανονικά στα πιστοποιητικά και δε φαίνεται τίποτα παράνομο».

Ο έλεγχος

Ένας τυχαίος αστυνομικός έλεγχος άντρα έξω από το σπίτι της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κυρίας Λεπενιώτη στο Χαλάνδρι στάθηκε αιτία για να ξεκινήσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της δυσώδους υπόθεσης με τους επίορκους αστυνομικούς και το κύκλωμα που πουλούσε πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια σε αλλοδαπούς κακοποιούς.

Το τυχαίο γεγονός ότι στο σημείο όπου βρισκόταν ο άντρας αυτός ήταν το σπίτι της κυρίας Λεπενιώτη είχε ως αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους ελέγχους τους. Το περιστατικό έγινε στις 21.30 της 25ης Ιανουαρίου 2021. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν άντρα, αλβανικής καταγωγής, στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου. Πάνω του είχε αστυνομική ταυτότητα με το όνομα Τσετκοβ Αλεξέι που εκδόθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2020 στο Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στην εφαρμογή «Διαχείριση Ευρετηρίων» διαπιστώθηκε ότι το ίδιο άτομο να έχει σημανθεί με αλβανικά στοιχεία και διαφορετικό όνομα. Μάλιστα, το άτομο αυτό ήταν τέσσερα χρόνια πιο μεγάλο σε ηλικία απ’ ότι αναγραφόταν στην ταυτότητα που είχε πάνω του κατά τον έλεγχο.

Ο προσαχθείς δήλωσε ότι τα πραγματικά του στοιχεία είναι άλλα και ότι προμηθεύτηκε την ταυτότητα από την Ομόνοια έναντι 1.000 ευρώ, χωρίς να επισκεφτεί ποτέ το Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου.

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι εσωτερικές υποθέσεις στις 26 Ιανουαρίου 2021 και ξεκίνησαν έρευνα.

Συνολικά 200 άτομα περιλαμβάνονται στο «πελατολόγιο» του κυκλώματος που πουλούσε πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια σε αλλοδαπούς κακοποιούς.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για μία πολυεπίπεδη έρευνα που κατέληξε στο σχηματισμό μίας ογκώδους δικογραφίας 8.000 σελίδων. Συνολικά στις έρευνες συμμετείχαν 120 αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Άντρας αλβανικής καταγωγής, ο οποίος καταζητούνταν σε όλο τον κόσμο για τα αδικήματα της πειρατείας, της εγκληματικής οργάνωσης και της ανθρωποκτονίας, ήταν ένας από τους πελάτες. Ο άντρας αυτός είχε μπει στο μικροσκόπιο τόσο των γαλλικών όσο και των ρωσικών Αρχών και ήθελε να σβήσει τα ίχνη του και το παρελθόν του. Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. «άνοιξαν» κατά τη διάρκεια των ερευνών τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων και κατέγραψαν –με εισαγγελική άδεια- τις συνομιλίες.

Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία ανάμεσα σε πελάτισσα και αστυνομικό που υπηρετεί σε Τμήμα της Αττικής, ο οποίος θέλει να «εξυπηρετήσει» με το αζημίωτο:

Πελάτισσα: Δεν θέλω να μπλέξω. Πρέπει να κάνουμε κάτι, να υπογράψω κάποιο χαρτί. Δεν θέλω να μπλέξω.

Αστυνομικός: Εντάξει θα το κοιτάξω ρε παιδάκι μου, είπα στον διοικητή, λέω την έβαλα την κοπέλα, φίλη μου, αλλά χωρίς να έρθει. Εγώ δεν του είπα ότι ήρθες. Δεν τους είπα ότι έχεις έρθει στο Τμήμα για να βάλεις υπογραφή.

Πελάτισσα: Έπρεπε να με πάρεις τηλέφωνο να με ενημερώσεις. Δηλαδή τώρα να μου ήρθε αυτό μπαμ και δε μου αρέσει.

Αστυνομικός: Να σου πω κάτι. Έχει τύχει ας πούμε, και άλλοι από την Αράχοβα που δεν έχουν φέρει μάρτυρα και λέω να βάλουμε κάποιο γνωστό. Και τους έχω βάλει.

Στη δικογραφία περιγράφεται ο τρόπος δράσης του κυκλώματος:

«Από το 2013 και έπειτα είχε συγκροτηθεί εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη κυρίως από Έλληνες παλιννοστούντες πρώην χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, αστυνομικούς και άλλους δημόσιους υπαλλήλους, η οποία είχε αναπτύξει δίκτυο συνεργατών και δραστηριοποιούνταν στην έκδοση δελτίου ταυτότητας και διαβατηρίου της αλλοδαπούς. Με τις ενέργειές τους αυτές τα μέλη του κυκλώματος αποκόμιζαν ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά οφέλη, ενώ ταυτόχρονα αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών, αποκτούσαν ταυτότητα έλληνα πολίτη, με όλα τα δικαιώματα που αυτή συνεπάγεται, όπως η ελευθερία κίνησης σε χώρες εντός και εκτός ζώνης Σένγκεν, διπλώματος οδήγησης, αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης, έκδοση αριθμό φορολογικού μητρώου, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ίδρυαν η συμμετείχαν σε επιχειρήσεις και γενικότερα παραπλανούσαν δημόσιες αρχές και υπηρεσίες»

10 «βαριά» ονόματα

Δέκα βαριά ονόματα του ποινικού κόσμου περιλαμβάνονται στο «πελατολόγιο» του μεγάλου κυκλώματος με τις πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια που «ξηλώθηκε» από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Από τους δέκα αυτούς ποινικούς οι δύο –αλβανικής καταγωγής-καταζητούνταν από την Ιντερπόλ και οι υπόλοιποι οχτώ έχουν στις «πλάτες» τους βαριές κατηγορίες, κυρίως για ναρκωτικά, που τους έκαναν γνωστούς στις υπηρεσίες ασφαλείας των ευρωπαϊκών χωρών.

Αστυνομικές πηγές αποκαλύπτουν στο newsbomb ότι το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε είχε και διεθνικό χαρακτήρα. Και αυτό διότι διαπιστώθηκε από την έρευνα ότι ποινικοί από χώρες του εξωτερικού είχαν έρθει στην Ελλάδα για να αποκτήσουν μία καινούργια ταυτότητα και να μπορέσουν να κρύψουν από τις Αρχές το παρελθόν τους.

Τα άτομα αυτά είχαν άφθονο μαύρο χρήμα και έτσι μπορούσαν εύκολα να πληρώσουν 30.000-40.000 ευρώ για μία ταυτότητα, που θα τους εξασφάλιζε την απρόσκοπτη μετακίνηση σε χώρες της ζώνης Σένγκεν.

Στόχος των πελατών αυτών ήταν να περνούν απαρατήρητοι από τους ελέγχους και να συνεχίζουν την εγκληματική δράση τους, «βαφτίζοντας» εκ νέου τον εαυτό τους με τη βοήθεια του κυκλώματος.

«Οι πελάτες που είχαν εξυπηρετηθεί ήταν περίπου 200. Από αυτούς οι δέκα είναι που ξεχωρίζουν. Μεταξύ αυτών, κακοποιοί που είναι γνωστοί σε όλες τις Αστυνομίες της Ευρώπης για διακίνηση ναρκωτικών. Το κύκλωμα δεν απευθυνόταν σε αλλοδαπούς που εισέρχονται στην Ελλάδα αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο αλλά σε αλλοδαπούς με ποινικό παρελθόν που ήταν σε θέση να ξοδέψουν πολλά λεφτά για να κρύψουν τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς τους», σημειώνουν αστυνομικές πηγές.

Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη σημειώνουν ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενημερώθηκε για τη δράση του κυκλώματος λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ήξεραν ότι πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση και έδωσαν προτεραιότητα στην ενημέρωση του νέου υπουργού για το συγκεκριμένο θέμα. Ο κ. Θεοδωρικάκος έδωσε από την πρώτη στιγμή εντολή για «ξήλωμα» της εγκληματικής οργάνωσης μέσω της συλλογής αξιόπιστων στοιχείων.

Οι αστυνομικές Αρχές υπολογίζουν τα κέρδη του κυκλώματος στα 5 εκατ. ευρώ.

Κατά τις έρευνες εντοπίστηκαν σε μετρητά 600.000 ευρώ εκ των οποίων τα 320.000 ευρώ βρέθηκαν σε χρηματοκιβώτιο αξιωματικού και διοικητή Τμήματος Ασφαλείας της δυτικής Αττικής.

Αποκαλύπτεται, επίσης, ότι μπορεί να συνελήφθησαν 10 αστυνομικοί αλλά οι κατηγορούμενοι ένστολοι είναι 34 ενώ η «ταρίφα» για κάθε ταυτότητα ανερχόταν στις 30.000 ευρώ.

Ανάμεσα στους 20 συλληφθέντες βρίσκονται ένας Πολιτικός Υπάλληλος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη , μια Υπάλληλος Ληξιαρχείου Ο.Τ.Α, ένας δικηγόρος και οκτώ πολίτες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το κύκλωμα λειτουργούσε για περισσότερα από οχτώ χρόνια έχοντας δομημένη οργάνωση και διακριτούς ρόλους των μελών του.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, πελάτες του κυκλώματος ήταν κακοποιοί, οι οποίοι έναντι αντιτίμου που έφτανε τις 4.000 ευρώ αποκτούσαν ταυτότητα ομογενούς από την πρώην ΕΣΣΔ. Κομβικό ρόλο στο κύκλωμα φέρεται να είχε ο αξιωματικός – διοικητής αστυνομικού τμήματος της Δυτικής Αττικής, στην κατοχή του οποίου φέρεται να βρέθηκε χρηματικό ποσό 320.00 ευρώ που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Η ανακοίνωση για την εξάρθρωση του κυκλώματος με τις πλαστές ταυτότητες

Μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν πρωινές και απογευματινές ώρες της 30–11–2021, εντός των ορίων του αυτοφώρου 20 άτομα μεταξύ των οποίων: εννέα εν ενεργεία αστυνομικοί (εκ των οποίων ένας αξιωματικός), ένας Πολιτικός Υπάλληλος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη , μια Υπάλληλος Ληξιαρχείου Ο.Τ.Α, ένας δικηγόρος και οκτώ πολίτες. Συνολικά, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής έρευνες, στην εγκληματική οργάνωση υπάρχουν στοιχεία ότι εμπλέκονται 34 αστυνομικοί.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες της Υπηρεσίας και τη συνδυαστική αξιολόγηση των συλλεχθέντων αποδεικτικών στοιχείων έχει προκύψει, ότι τουλάχιστον από 26–04–2013 έως και 30–11–2021, είχε συγκροτηθεί εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη κυρίως από Έλληνες, παλιννοστούντες πρώην χωρών Ε.Σ.Σ.Δ., αστυνομικούς και άλλους δημόσιους υπαλλήλους. Το κύκλωμα είχε αναπτύξει δίκτυο συνεργατών και δραστηριοποιούνταν στην έκδοση γνησίων (τυπικά) ελληνικών δελτίων ταυτότητας, ελληνικών διαβατηρίων και διπλωμάτων οδήγησης σε αλλοδαπούς υπηκόους με βαρύ ποινικό μητρώο επιδιώκοντας την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Παράλληλα, διευκόλυναν την παράνομη παραμονή στη χώρα των αλλοδαπών υπηκόων, που απολάμβαναν όλα τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, όπως έκδοσης αριθμού φορολογικού μητρώου, αριθμού μητρώου κοινωνικής ασφάλισης, παραπλανώντας τις αρμόδιες δημόσιες Αρχές και Υπηρεσίες, δυσχεραίνοντας ταυτόχρονα τυχόν έρευνες των Αστυνομικών Αρχών που θα αποσκοπούσαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη ορισμένων εξ’ αυτών (με βεβαρυμμένο ποινικό παρελθόν) και επιπλέον διευκολύνοντας την έξοδό τους από την Ελλάδα προς άλλες Χώρες, ιδιαιτέρως της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζώνης Σένγκεν (SCHENGEN), όπου και ορισμένοι κάτοχοι των «πλαστών» εγγράφων συνελήφθησαν.

Ο τρόπος δράσης («modus operandi») της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ήταν ιεραρχικώς δομημένη, πολυμελής, πολύπλοκη και καθόλου τυχαία, με διακριτούς και αλληλένδετους των μελών της ρόλους, με το κάθε μέλος να υποτάσσεται στη βούληση της ολότητας (Διευθύνοντα – εγκέφαλο της οργάνωσης), μη δυνάμενο να εφαρμόσει μόνο του το σχέδιό του, καθιστώντας κοινωνούς και τα λοιπά μέλη και επιδιώκοντας τον κοινό εγκληματικό σκοπό σχετικά με την έκδοση δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων Έλληνα πολίτη, κυρίως σε αλλοδαπούς αλλά και σε ημεδαπούς είτε με τη χρήση ψευδών στοιχείων μη υπαρκτών ατόμων, είτε με τη χρήση στοιχείων ομογενών, οι οποίοι διέμεναν μόνιμα στο εξωτερικό και είχαν πλήρη άγνοια των ενεργειών της οργάνωσης, είτε με τη χρήση στοιχείων υπαρκτών ημεδαπών, κατόπιν προηγηθείσας ψευδούς δήλωσης απώλειας προηγούμενου νομίμως εκδοθέντος δελτίου ταυτότητας, είτε με τη χρήση των πραγματικών τους στοιχείων ταυτότητας, μέσω παράνομης κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας.

Με τη χρήση των ανωτέρω, οι ενδιαφερόμενοι επετύγχαναν κατά περίπτωση, την ελεύθερη παραμονή και κίνηση τους στη Χώρα, την απόκρυψη τυχόν ποινικού τους παρελθόντος, την απρόσκοπτη έξοδό τους από τη Χώρα και την ελεύθερη κίνηση και διαμονή σε χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζώνης Σένγκεν (SCHENGEN), την έκδοση αδειών οδήγησης, την κατάρτιση νέων ή τη χρήση υπαρκτών φορολογικών μητρώων και την κατ’ επέκταση σύσταση εταιρειών και επιχειρήσεων και τη σύναψη συμβάσεων και συμβολαίων οιασδήποτε μορφής.

Για την έκδοση κάθε εγγράφου, ο ενδιαφερόμενος κατέβαλε χρηματικό ποσό ύψους τουλάχιστον τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000,00 €). Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί πάνω από 600.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, υπολογίζεται ότι το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση, ανέρχεται σε τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια ευρώ (5.000.000,00 €). Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Διοικητή και τα στελέχη της Υπηρεσίας των Εσωτερικών Υποθέσεων τη συνέχιση των ερευνών και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με σκοπό οι ένοχοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

window.fbAsyncInit = function() {
FB.init({
appId : 2284563621585574, // App ID
cookie : true, // enable cookies to allow the server to access the session
xfbml : true, // parse XFBML
version : ‘v2.4’ // use version 2.0
});
};

// Load the SDK asynchronously
(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “https://connect.facebook.net/el/sdk.js”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));



Source link