Ξέφρενη κούρσα προς το θάνατο: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία για το δυστύχημα του Μονογυιού


Έτρεχε με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 120 χλμ.

Στο φως έρχονται νέα στοιχεία για το δυστύχημα με τη Ferrari στη Βούλα, στο οποίο σκοτώθηκε ο 45χρονος Τζώρτζης Μονογυιός, αδελφός της βουλευτού της ΝΔ Κατερίνας Μονογυιού.

Όπως αναφέρουν τα πρώτα στοιχεία, η Ferrari που οδηγούσε ο 45χρονος κινούνταν με ταχύτητα που υπερέβαινε τα 120 χλμ. Επίσης, από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αξιωματικοί του Τμήματος Τροχαίας Ελληνικού προκύπτει ότι δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος πριν από τη μοιραία πρόσκρουση σε πινακίδα της Περιφέρειας και στη συνέχεια σε δέντρο.

  • Διαβάστε ακόμα: Η Ferrari που έκοψε το νήμα της ζωής του Τζώρτζη Μονογυιού (pics+vid)

Το σενάριο να υπήρχε πεζός στο δρόμο απομακρύνεται


Παράλληλα, φαίνεται να απομακρύνεται το σενάριο για εμπλοκή άλλου οχήματος ή πεζού, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την εκτροπή του οχήματος, αφού από το υλικό που έχει συλλεχθεί δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

  • Διαβάστε ακόμα: Στο χειρουργείο σε κατάσταση σοκ η σύζυγος του Τζώρτζη Μονογυιού

Κατά τη διάρκεια της βόλτας με το αυτοκίνητο, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο 45χρονος έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε πάνω σε δέντρο επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή 175, σε απόσταση λίγων μέτρων από τη διασταύρωση της παραλιακής με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Ενδεικτική είναι η κατάθεση ενός εκ των φίλων του θύματος που ακολουθούσαν από πίσω: «Περί ώρα 20:15 μεταβήκαμε κοντά στη Βούλα προκειμένου ο Γιώργος να παραλάβει το νέο του αυτοκίνητο μάρκας Ferrari. Στο νέο αυτοκίνητο μπήκε ο Γιώργος μαζί με την Αθηνά. Ξεκινήσαμε με κατεύθυνση προς την οικία του στη Βουλιαγμένη για να παρκάρει». «Είδα το αυτοκίνητο να τυλίγεται στις φλόγες. Τρέξαμε για να τον βγάλουμε, δεν είχε τις αισθήσεις του» είπε.

Μπροστά στο δυστύχημα βρισκόταν και ένας οδηγός ταξί ο οποίος σημείωσε πως είδε το όχημα να χάνει τον έλεγχο και να πέφτει στο δένδρο. Πρόσθεσε παράλληλα πως είδε κάποιον να τρέχει γρήγορα προς το όχημα προκειμένου να βγάλει τους επιβάτες. «Από ό,τι έμαθα ο οδηγός μόλις είχε παραλάβει το αυτοκίνητο, η απόσταση από την εταιρεία, την έκθεση είναι μόλις 3,5 χιλιόμετρα», σημείωσε.

Μετά τη σύγκρουση το κόκκινο πολυτελές αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες. Ο οδηγός εγκλωβίστηκε, ενώ η σύζυγός του κατάφερε να βγει από το φλεγόμενο όχημα και να ενημερώσει την αστυνομία. 



Πηγή