Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δεν ζητήσατε συγνώμη για τους 120 νεκρούς στο Μάτι


«Εγώ εξασφάλισα 2.000 ευρώ για τους οδηγούς που ταλαιπωρήθηκαν στην Αττική Οδό», σημείωσε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Κατακόρυφα ανέβηκαν οι τόνοι στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης στον απόηχο της κακοκαιρίας «Ελπίς», με τον πρωθυπουργό να παρεμβαίνει, απαντώντας στις αιχμές του Αλέξη Τσίπρα ότι η «συγνώμη» του απέναντι στους Έλληνες Πολίτες για τη «μη επιτυχημένη διαχείριση της χιονοθύελλας», όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε, ήταν προσχηματική.

«Προτιμώ την ειλικρινή συγγνώμη, από την καμία συγγνώμη όταν είχαμε 120 νεκρούς στο Μάτι», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και τόνισε ότι «λέει ψέματα, για να αποφύγει την ευθύνη», ο πρωθυπουργός σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «εγώ εξασφάλισα 2.000 ευρώ για τους οδηγούς που ταλαιπωρήθηκαν στην Αττική Οδό».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για αφωνία στο θέμα του φιάσκου της Αττικής Οδού.

«Δεν ζητήσατε ποτέ συγγνώμη ούτε για το Μάτι ούτε για τη Μάνδρα», σημείωσε ο ίδιος.

Προηγουμένως, ο κ. Τσίπρας πήρε τον λόγο και ζήτησε από τον Χρήστο Στυλιανίδη να δώσει εξηγήσεις για τα προβλήματα που προκάλεσε η «Ελπίδα» στην Αττική. «Είστε υπουργός κυβερνήσεως της ΝΔ και οφείλετε να δώσετε απαντήσεις» είπε.

«Δεν κατάλαβα να μας υποδείξατε κάπου να κάνατε λάθος. Πού κάνατε λάθος; Γιατί ζητήσατε συγγνώμη;» είπε σε έντονο ύφος ο κ. Τσίπρας.



Πηγή