Στον Ανακριτή οι Ρομά που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στη Λαμία


Προθεσμία για να απολογηθούν στον Ανακριτή έλαβαν έως την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, οι δύο εκ των τριών Ρομά που συνελήφθησαν στη Λαμία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, αλλά και της προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο λόγος για τον 46χρονο και τον 27χρονο Ρομά, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν μαζί με έναν ακόμα 18χρονο, στα επεισόδια σε βάρος αστυνομικών, τα οποία καταγράφηκαν έξω από το σπίτι τους κατά τη διάρκεια νομότυπης έρευνας των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.

Είχε προηγηθεί καταγγελία άλλου Ρομά για σωματικές βλάβες και φθορές στο αυτοκίνητό του, όταν είχε πάει εκεί για να προμηθευτεί ναρκωτικά!

Οι αστυνομικοί στην έρευνά τους εντόπισαν και κατάσχεσαν:

• γυάλινο βάζο που περιείχε φυτικά αποσπάσματα ψυχοτρόπων φυτών, εμποτισμένα με ναρκωτικές ουσίες, καθαρού βάρους (48) γραμμαρίων,
• ποσότητα κάνναβης, βάρους (1,8) γραμμαρίων,
• 2 πλαστικοί τρίφτες κάνναβης,
• ένας αναδιπλούμενος σουγιάς,
• 4 κινητά τηλέφωνα, καθώς και
• σύστημα βιντεοσκόπησης, αποτελούμενο από (9) κάμερες και καταγραφικό σύστημα, με το οποίο γινόταν κατόπτευση του δημόσιου εξωτερικού χώρου της οικίας, πράγμα το οποίο απαγορεύεται.

Στην αναφορά της Αστυνομίας υπάρχει και η σύλληψη του 18χρονου Ρομά που συνελήφθη για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, καθώς και για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αφού πέταξε μπουκάλι με νερό, τραυματίζοντας στο πρόσωπο έναν αστυνομικό της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας.

Ο αστυνομικός μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου του παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα και αποχώρησε.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, που τους παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.



Πηγή