Κύπρος: «Παιχνίδια» είς βάρος αθώων ψυχών

Μια τραγελαφική κατάσταση εκτυλίχθηκε τις περασμένες ημέρες στην επαρχία της Λευκωσίας στην Κύπρο, εξαιτίας της όμως κινδυνεύσαν να βρεθούν στον δρόμο περισσότερες από 50 ψυχές, ενώ το κράτος βρίσκοταν σε καθεστώς αδράνειας!

Πηγή εικόνας: Η Σημερινή της Κυριακής

Στην περιοχή των Αγίων Τριμιθιάς στεγάζεται σε μισθωμένη έκταση τα τελευταία 7 χρόνια το καταφύγιο ζώων “Hope For Homeless” το οποίο και φιλοξενεί αυτή την στιγμή περισσότερες απο 50 ψύχες όπου εθελοντές έχουν διασώσει από τον δρόμο. Στις 16/2, η ιδιοκτήτρια του καταφυγίου παρέλαβε δια δικαστικού επιμελητή, έγγραφο από εταιρεία διαχείρισης ιδιοκτησιών, με το οποίο και ζητείται εώς τις 9/3/22 να παραδώσουν το χώρο του καταφυγίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις στις οποίες προχώρησε η ιδιοκτήτρια του καταφυγίου στην εκπομπή Omega Live, το καταφύγιο βρέθηκε εκτεθειμένο για λάθη του προηγούμενου ιδιοκτήτη για τα οποία η ίδια δεν είχε λάβει γνώση, ενώ απο τα μέσα του Δεκεμβρίου υπάρχει ανταλλαγή e-mail με την διαχειρίστρια εταιρεία, ούτως ώστε να ξεκινήσει η καταβολή ενοικίων για τους μήνες που θα απαιτηθεί εώς ότου κατασκευαστεί νέο ιδιόκτητο καταφύγιο. Μάλιστα με email της η διαχειρίστρια εταιρεία, τον Δεκέμβριο ενημέρωσε την ιδιοκτήτρια του καταφυγίου πως αναμένεται απο το λογιστήριο ο τραπεζικός λογαριασμός για την κατάθεση των χρημάτων ενώ στις 28 Ιανουαρίου ζητήθηκε η παρουσίαση της έγκρισης του hope for homeless στο μητρώο σωματείων, ώστε να συναφθεί η συμφωνία.

Παρά όμως την θετική διάθεση διακανονισμού που επιδείχθηκε αρχικά, στις 16/2 κοινοποιήθηκε μέσω δικαστικού επιμελητή στην ιδιοκτήτρια του καταφύγιου, έγγραφο έξωσης όπου την αποκαλεί «Παράνομο χρήστη του ακινήτου» και ζητάει εώς τις 9/3/2022 να παραδωθεί το ακίνητο, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον της. Μετά την δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, η εταιρεία επέστρεψε με νέα επιστολή της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με την οποία και ενημερώνει την ιδιοκτήτρια πως η έξωση αναστέλλεται, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει το μέχρι πότε.

Ο νέος ιδιόκτητος χώρος που πρόκειται να στεγάσει το καταφύγιο

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως παρά την απαράδεκτη συμπεριφορά της εταιρείας, που από όσο φαίνεται άργησε να αντιληφθεί ή να ενδιαφερθεί για τα αποτέλεσματα των πράξεων της, το Κυπριακό κράτος όχι μόνο δεν ευαισθητοποιήθηκε, ούτε με σκοπό να συνδράμει στο τεράστιο οικονομικό κόστος που δημιουργεί η μετακόμιση και επωμίζονται αποκλειστικά οι εθελοντές, αλλά ούτε και να τους εξασφαλίσει μια πίστωση χρόνου για την κατασκευή του νέου καταφυγίου. Απεναντίας όμως τους πρόσθεσε ένα ακόμη άγχος που ακούει στο όνομα θανάτωση. Σύμφωνα με την Κυπριακή νομοθεσία μετά από 15 μερές παραμονής του ζώου χωρίς να βρεθεί υιοθεσία δίνεται η δυνατότητα στις τοπικές κοινότητες να ζητήσουν την θανάτωση τους.

Σήμερα, χάρη στις συνεισφορές των φίλων και υποστηρικτών του καταφυγίου έχει ήδη αγοραστεί ιδιόκτητη έκταση και ξεκινάνε οι εργασίες για την ανέγερση των απαιτούμενων δομών ενώ παράλληλα απευθύνεται κάλεσμα σε όλους τους πολίτες που επιθυμούν να στηρίξουν το καταφύγιο.